100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Krema za antilop i nubuk – neophodan dodatak za zaštitu vaše obuće

Obuća od antilopa i nubuka veoma je popularna kako kod žena tako i kod muškaraca. Međutim ovakve vrste kože veoma su osjetljive, lako se uprljaju i osjetljive su na habanje. Kako bi vaša obuća zadržala lijep i postojan izgled, potrebno ju je čistiti i zaštititi proizvodima prilagođenim za određeni tip materijala. Prije svakog čišćenja osušite svoju obuću prirodnim putem, ne stavljajući je na direktno sunce, koje će osušiti kožu i naborati ju. Ako je cipela iz unutra vlažna napunite ju novinskim papirom, koji će upiti vlagu na sebe, a cipeli će pomoći da zadrži oblik prilikom sušenja. Jedna od osnovnih stvari za njegu kožne obuće su kreme. Krema za antilop i nubuk nanosi se na čistu cipelu ili čizmu, a boju kreme birajte prema boji cipele. Crna krema za nubuk, za crne cipele, bijela za bijele cipele. Ne zaboravite da krema ili pasta za cipele hrani vašu kožu, upija se u njene pore, omogućavajući joj da diše i držeći je fleksibilnijom.

Crni antilop i nubuk krema – kako ju pravilno nanijeti na cipele?

Prije svakog nanošenja dobro provjerite da li su vaše cipele suhe, ako jesu, očistite ih od prašine i prljavštine, što ćete najbolje učiniti s pamučnom krpom. Ako su cipele dosta uprljane, koristite sredstvo za skidanje mrlja posebno namijenjeno za antilop i nubuk. Crnu kremu za antilop koristite za crne cipele. Za svijetle podloge birajte bezbojnu kremu za antilop. Za cipele u boji kao što su smeđe nećete birati antilop crnu kremu, nego smeđu kremu za nubuk ili antilop, a ako ju ne možete naći onda koristite bezbojnu. Pokušavajte izbjeći sjajila koji daju vašoj cipeli visoki sjaj. Takvi proizvodi začepljuju pore, isušuju kožu, na što koža reagira pucanjem. Krema za cipele za nubuk ili antilop nanosi se mekom čistom krpom, poput starih čarapa koji će sada poslužiti svojoj svrsi. Ako cipele imaju vezice, skinite ih da ih ne bi usput obojili vezice i da lakše prođete cijelu površinu. Zatim kružnim potezima nanesite pastu, te pričekajte da se osuši desetak minuta. Nakon toga iščetkajte četkom prilagođenoj za tu vrstu kože.

Krema za cipele za nubuk i krema za cipele od antilopa – koja je razlika?

U principu krema za antilop i nubuk su iste kreme za njegu cipela. Bitno je ne koristiti običnu kremu ili pastu za kožu, koja bi oštetila tako osjetljive cipele. Nubuk krema bez problema se može koristiti i za ostale dijelove od antilopa ili brušene kože. Primjerice svojoj kožnoj torbi ili crnom novčaniku udahnite malo sjaja tako što ćete ih prijeći kružnim pokretima kao i svoje cipele s crnom kremom za nubuk. Pričekajte da se dobro osuše, i prijeđite pamučnom krpom da budete sigurni da je sva krema upila i da neće ostaviti tragova na drugoj odjeći. Ako se bojite koristiti kreme u boji, koristite one bezbojne s kojima ćete biti u potpunosti sigurni od mogućeg prljanja.

Antilop i nubuk – Često postavljana pitanja

Koju kremu je potrebno koristiti za antilop?

Za antilop kožu koristite kremu koja je isključivo namijenjena za takav tip kože. Obične kreme za kožu, mogu samo oštetiti osjetljivost tanke, porozne i fine kože antilopa.

Kako ukloniti mrlje od kreme sa nubuk cipela?

Veći komad kreme, pokupite lagano pamućnom krpom, a ostatak mrlja, prljavštine i ogrebotina na nubuk cipelama riješit ćete nubuk gumicom. Prolazite gumicom po površini kao da brišete olovku s papira, u par poteza vaše cipele bi trebale izgledati kao i prije. Ako su mrlje masne, pokušajte ih posuti kukuruznim škrobom ili baby puderom i pustite da se masnoća sama izvuče, pa prebrišite gumenom četkom za nubuk.