Proizvodi: 582
Prikaži identifikator verzije

Muška planinarska obuća niska – nužna za osvajanje planinskih vrhova

Bez obzira na to jeste li planinar početnik ili profesionalac, dobro znate da se u planinu nikada ne ide u obući koja za to nije predviđena. Isto tako, znate i da se muška planinarska obuća razlikuje po tome za koje je godišnje doba i terene predviđena. Ako volite istraživati planine tijekom toplijeg dijela godine, tada je za vas muška niska planinarska obuća jer vam u njoj neće biti prevruće, a stopala će biti zaštićena tijekom istraživanja prirode. Najpoznatiji svjetski proizvođači sportske opreme, kao i opreme za planinarenje nude na izbor širok raspon različitih modela muške planinarkske obuće. Ne manje bitno, muška planinarska obuća dostupna je u širokom spektru različitih boja među kojima ćete vrlo jednostavno pronaći model u onoj koja vam se najviše sviđa i koja najbolje odgovara vašem modno-sportskom stilu. Dobar je savjet kada idete u istraživanje planine da sa sobom u ruksaku ponesete dodatan par vezica jer može vam se dogoditi da vam one koje imate na svojoj obući puknu i onda će vam i najkvalitetniji par obuće za planinarenje biti beskoristan.

Muška planinarska obuća niska – za muškarce koji vole planine

Muškarci koji vole planine znaju da ih je potrebno poštivati. Jedan od načina na koji se to radi jest da se uvijek u planinu ide u odgovarajućoj obući koja drži stopalo čvrsto na mjestu, bez obzira na teren po kojem se korača. Nadalje, materijal izrade muške vanjske obuće mora biti posebno kvalitetan i izdržljiv kako bi mogao bez ikakvih problema podnijeti napore kojima će nesumnjivo biti izložen tijekom planinarenja. Tijekom proizvodnje i dizajna muške planinarske obuće niske iznimna se pažnja posvećuje potplatu. On treba istovremeno biti i čvrst i savitljiv: čvrst kako bi štitio stopalo, a savitljiv kako bi pružao idealnu razinu podrške na različitim vrstama terena i podloge.

Muška planinarska obuća niska – lagana obuća za manje zahtjevne rute

Ako planinarenje doživljavate kao užitak i razonodu, tada je muška planinarska obuća niska idealna za vas, posebice ako ju nosite na manje zahtjevnim planinarskim rutama. Naime, dobro je poznato da tijekom planinarenja možemo naići na razne prepreke i upravo je u tim situacijama kvalitetna obuća prva linija obrane, no na manje zahtjevnim rutama takve su prepreke u pravilu rjeđe i manje opasne. Bez obzira na to koji model muške planinarske obuće niske odaberete, potrebna joj je odgovarajuća njega. Nakon svakog nošenja obuću je potrebno dobro prozračiti, ako je moguće izvaditi uložak i posebno ga dobro osušiti, a nije na odmet ni zaštititi cipele sprejom za impregnaciju kako biste i spriječili ulazak vode, ali i kako bi vam trajala dulje vremena.

Muška planinarska obuća niska – često postavljana pitanja

Kakva je to muška planinarska obuća?

Muška planinarska obuća posebna je vrsta obuće, prilagođena planinarenju, ali i svim drugim aktivnostima na neravnim terenima. Ova se obuća odabire prema dobu godine kada se ide planinariti, ali i prema vrsti potplata koji je posebno prilagođen različitim vrstama terena.

Koju mušku planinarsku obuću odabrati?

Kada birate mušku planinarsku obuću, prva stvar na koju trebate obratiti pažnju jest visina cipele. Ako tražite nešto za topliji dio godine i laganije rute, tada potražite niski model. Nadalje, pogledajte za kakve je terene prilagođen potplat; nije isto tražite li nešto za glatke kamene terene ili pak one koji su vlažni i skliski.