Proizvodi: 310
Prikaži identifikator verzije

Ženske treking cipele – osnova turističke opreme

Jednom avanturistica – uvijek avanturistica, pa tako i ne čudi što, osim u slobodno vrijeme i tijekom kraćih vikend-izleta ili godišnjih odmora, želite bar dio vremena provesti uživajući u prirodi. Za takve su aktivnosti ženske cipele za treking obavezan dio opreme, stoga ih ne zaboravite spakirati. Ženske treking cipele dizajnirane su kako bi pružile podršku stopalima i olakšale vam prelazak preko zahtjevnih terena. One su izrađene od materijala čvršćeg od tkanine i, ako nisu vodootporne, što najčešće jesu, ne zaboravite ih tretirati vodootpornim sredstvom. Specifične su i po potplatu koji je deblji i tvrđi od uobičajenog te ima poseban uzorak koji sprečava proklizavanje. Prilikom izbora novih ženskih treking cipela ne bi bilo loše da obratite pozornost na to imaju li cipele ugrađenu zaštitu za prste, pa čak i dodatno ojačanje na bočnim stranama cipele kako biste smanjili mogućnost ozljede ili izvrtanja zgloba noge.

Ženske planinarske cipele – za ljubitelje planinarenja

Svaka ljubiteljica planina zna da joj za planinarenje, ma koliko rute bile zahtjevne, trebaju ženske cipele za aktivnosti na otvorenom. Dok boravimo u prirodi, moramo biti spremni na promjenu vremena, izmjenu temperatura i možda neke neočekivane okolnosti. Kad je riječ o planinarenju, logičan odabir su ženske cipele za planinarenje koje su čvrste i pružaju stopalu neophodnu zaštitu od kamenja, daju potporu te sprečavaju proklizavanje. Ako se još niste odvažili planinariti i ovo vam je prvi put, vidjet ćete koliko vam pomažu odabrane ženske cipele za planinarenje, koliko vas štite i koliko vam je ta aktivnost uz njih ugodnija. Avanturistice koje vole zahtjevnije i napornije rute, vole nositi ženske planinarske cipele iznad gležnja. One pružaju dodatnu zaštitu gležnju i dobre su za višednevna planinarenja tijekom kojih nosite puno opreme i osobnih stvari. U kvalitetnim ženskim planinarskim cipelama moći ćete ići kamo god želite, od prelaženja blatnih staza do strmih planinarskih putova.

Ženske treking cipele visoke – namijenjene težim uvjetima

Vaše nove treking cipele moraju biti prilagođene ruti koju planirate prijeći i moraju vam biti udobne kako bi neometano prelazili duže udaljenosti. Naš je savjet da odaberete ženske visoke treking cipele jer će vam pružati bolju potporu gležnju i dodatno vam štititi nogu. Birajte visoke treking cipele koje imaju kvalitetne debele potplate i koje su izrađene od kože i impregnirane kako vam stopala ne bi bila vlažna. Impregnacija je važna tijekom jeseni i zime, a iako ćete ih možda koristiti tijekom mjeseci kad je vjerojatnost za kišu niska – još uvijek su temperature noću niže te se može javiti rosa na travi koja će ih smočiti. Visoke treking cipele uvijek su odličan izbor jer će vam biti beskrajno korisne dok prelazite teže prohodne terene ili zahtjevnije rute.

Ženske planinske cipele preko gležnja – često postavljana pitanja

Niske ili visoke cipele za planinarenje?

Niske cipele za planinarenje idealne su za kraća planinarenja i planinarenja po danu, dok su visoke cipele za planinarenje odlične za sve izazovnije terene, pogotovo ako nosite teret na leđima i prelazite duže dionice, čak i višednevne. Niske cipele za planinarenje ne pokrivaju gležnjeve i samim time pružaju slabiju potporu.Međutim, lakše su, fleksibilnije i prozračnije.

Koje visoke treking cipele odabrati?

Odaberite visoke treking cipele koje imaju visokokvalitetne potplate i izrađene su od kože koja omogućava kretanje stopalu. Obuća za treking radi se od debljih i izdržljivijih materijala te ima čvršći potplat od ostale obuće za trčanje. Na našem webshopu pronaći ćete odlične brendove kao što su CMP, Columbia, The North Face, adidas, Keen, Salomon, Dolomite i drugi.