30 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Pripremite se za zimu i na vrijeme impregnirajte jesensku obuću

Hladno zimsko vrijeme može biti prava noćna mora za vaše cipele, ali i za vaša stopala. Ako nemate kvalitetnu obuću, mogli biste cijeli dan na poslu provesti s mokrim nogama. Što još čekate? Učinite pravu stvar i na vrijeme impregnirajte vašu obuću. Impregniranje je postupak kojim se obuća dodatno štiti od kiše, snijega i ostalih vremenskih nepogoda. Bez obzira na to što postoji više metoda impregniranja cipela sve se temelje na primjeni adekvatnih sredstava koja stvaraju film na površini. Uglavnom je riječ o impregnaciji za cipele u obliku krema, balzama, emulzija parafina i voska te sličnim proizvodima.

Impregnacija za kožne cipele – za optimalnu zaštitu od kiše

Kako bi vaša omiljena obuća trajala ne samo jednu nego nekoliko sezona, morate je pravilno održavati i štititi od vanjskih utjecaja. Ovdje prvenstveno mislimo na redovno impregniranje pomoću namjenskih proizvoda. Budući da se jesenska i zimska obuća uglavnom izrađuju od kože i kombinacije ostalih materijala, potrebno ih je tretirati impregnacijom koja sprječava prodor vlage ili nakupljanje prljavštine na površini. Impregnacija, dakle, stvara zaštitni sloj, no u isto vrijeme osigurava prozračnost obuće. To znači da znoj koji se otpušta iz stopala isparava prema van, dok u isto vrijeme vanjski zaštitni sloj sprječava prodor vlage u cipelu.

Impregnacija za obuću – kreme, balzami i sprejevi za njegu

Ponekad je prava muka pronaći odgovarajuću zimsku obuću, osobito u slučaju kad vam je potrebna i za casual i za formalne prigode. Jednom kada naiđete na savršeni par pobrinite se da ga pravilno njegujete kako za nekoliko mjeseci ne biste ponovno gubili živce prilikom kupovine. To ne znači da cipele trebate samo redovno čistiti nego i impregnirati da biste ih zaštitili od vlage. U tu svrhu preporučujemo vam impregnaciju u obliku spreja. Sprej je idealan za impregniranje cipela od antilopa ili nubuk kože. Osim toga, prikladan je i za tretiranje sintetičkih materijala. Balzami se koriste za impregnaciju obuće izrađene od glatke kože, dok su kreme za cipele kao stvorene ako želite osvježiti vašu obuću.

Krema za cipele – brzo i jednostavno osvježite omiljene cipele

Krema za cipele također se može koristiti za impregnaciju kožne obuće, a osim toga, u isto vrijeme njeguje i sprječava isušivanje i pucanje kože. Za razliku od klasičnih sprejeva za impregnaciju krema stvara poseban sloj na površini obuće, tako da osvježava boju i vraća joj sjaj. Dakle, ako i vi želite da vaše omiljene cipele izgledaju savršeno kao prvog dana kada ste ih kupili, premažite ih posebnom kremom za cipele. Postupak je jako brz i jednostavan: najprije očistite cipele od prljavštine, a zatim nježnim pokretima premažite cipele kremom. Ostavite da se krema skroz upije i to je sve!

Impregnacija obuće – najčešće postavljena pitanja

Kakvu impregnaciju za cipele odabrati?

Impregnacija za obuću odabire se na temelju materijala od kojeg je ista izrađena. Primjerice, impregnaciju u obliku spreja najbolje je primjenjivati na obući od antilopa ili nubuk kože. Vosak i balzam prikladni su za impregniranje prirodne lakirane odnosno glatke kože.

Kako na brzinu osvježiti obuću?

Za „osvježavanje“ obuće koriste se namjenske kreme i tzv. vosak koji naglašava boju i vraća joj sjaj. Proizvodi su dostupni u više boja, tako da ih u potpunosti možete prilagoditi boji omiljenih cipela. Odaberite između crne, smeđe ili bež kreme, namažite cipele i spremni ste za izlazak.

Koja je najbolja impregnacija za obuću od antilopa?

Antilop je posebno osjetljiv na vlagu i prljavštinu, tako da posebno trebate „njegovati“ obuću izrađenu od ovog materijala. Savjetujemo vam upotrebu impregnacijskog sredstva kako biste produžili njezin životni vijek i to u obliku prozirnog ili obojenog laka u tekućem obliku.