Proizvodi: 1.068
Prikaži identifikator verzije

Ženska obuća za trčanje po asfaltu, poljima te brdskim i šumskim predjelima – koje su razlike?

Trčanje je ključ za zdravi život. Međutim, ne zaboravite da svaka sportska aktivnost zahtijeva odgovarajuću opremu kako biste sigurno i bezbrižno mogli uživati u onome što volite. Bez obzira na to trčite li samo rekreativno ili se ovim sportom profesionalno bavite, potrebna vam je kvalitetna obuća koju trebate odabrati ovisno o tome na kojoj podlozi trčite. Primjerice, ženske tenisice za trail trčanje odnosno za trčanje po šumskim i brdskim predjelima imaju izdržljiv gornji dio te ojačano područje oko prstiju. Osim toga, imaju robustan, ali udoban i čvrst potplat za zaštitu stopala. Na kraju, ali ne manje važno, takvi su modeli najčešće vodootporni. S druge strane, ženske tenisice za trčanje na asfaltu imaju ravan potplat bez ripni, no bez obzira na to odlično prianjaju na beton. Ne manje važno, ovakve tenisice imaju odličnu moć apsorbiranja udaraca što dovodi do manjeg umora kod trkača. Bitno je napomenuti da su za to zaslužni mekani jastučići u središnjem dijelu potplata. Što još čekate? Odaberite nove sportske tenisice za trčanje i koračajte prema uspjehu!

Ženske zimske i ljetne tenisice za trčanje – koje su njihove karakteristike?

Odabir odgovarajućih ženskih tenisica za trčanje nije samo pitanje dizajna nego i funkcionalnosti te udobnosti. Na tržištu postoje razni modeli obuće za trčanje koja se, kao što smo ranije naveli, može podijeliti s obzirom na podlogu po kojoj se trči. Međutim, postoji razlika i između ljetnih te zimskih ženskih tenisica za trčanje. Za početak, zimska obuća za trčanje treba imati čvrsti potplat t posebno izrađeno gazište s ripnama koje osiguravaju bolje prianjanje na skliskoj i mokroj podlozi. Osim toga, kod takve obuće gornjište je izrađeno od nešto debljih materijala za razliku od ljetnih modela koji su najčešće izrađeni od prozračnog mrežastog materijala.

Ženska obuća za trčanje Nike, Adidas, New Balance i drugi poznati brendovi dostupni na Ecipele.hr

Ako tražite ženske sportske cipele za trčanje, došli ste na pravo mjesto. Posjetite web trgovinu Ecipele.hr gdje vas očekuje pregršt raznih modela namijenjenih za trčanja po svim površinama. Posebno izdvajamo popularne Nike, Adidas i New Balance tenisice koje su obogaćene dodatnim proizvodnim tehnologijama kako bi vam osigurale maksimalnu sigurnost i udobnost. Postoje klasični jednobojni modeli, a ako želite istaknuti svoj stil, potražite modele veselih boja. Dakle, prije nego što se, drage dame, „postrojite“ na startu, obavezno se opremite odgovarajućim ženskim tenisicama za trčanje. Samo dobro odabrani modeli pružit će vam najveću udobnost, ali i sigurnost. Adekvatne tenisice imaju dobar sustav amortizacije koji štiti vaše zglobove i ligamente od ozbiljnih ozljeda.

Ženske tenisice za trčanje – najčešće postavljana pitanja

Koje ženske tenisice za trčanje odabrati?

Osim ranije spomenutih brendova, i Asics se može pohvaliti vrhunskim ženskim tenisicama za trčanje. Radi se o modelima koji su obogaćeni GEL, AmpliFoam te Ortholite tehnologijama zaslužnim za amortizaciju udaraca te savršenu udobnost. Tenisice su izrađene od kvalitetnih sintetičkih materijala u kombinaciji s tkaninom, a prozračni gornji dio sprječava znojenje stopala.

Koje su najbolje ženske tenisice za trčanje?

Ne postoji jedan model ženskih tenisica koji će odgovarati svima. Tenisice za trčanje odabiru se na temelju podloge po kojoj se trči. Za trčanje po asfaltu odaberite sportske tenisice s tvrdim ravnim potplatom bez ripni. Vodite računa o tome da ima jastučiće u potplatu koji će maksimalno ublažavati udarce.