Proizvodi: 74
Prikaži identifikator verzije

Dječje tenisice – cilj: agilnost, manevriranje i dinamika

Bez obzira na to tražite li dječje cipele za tenis na određenoj podlozi ili dvoranske cipele za stolni tenis – mladome sportašu neophodne su tenisice koje će dobro prianjati i osigurati fleksibilnost te podršku u naglim izmjenama smjera i pri sprintu. Takve tenisice pomoći će pri agilnosti, brzim manevrima na terenu i dinamici u igri. Birajte one koje će vašem djetetu biti udobne, s izdržljivim potplatom, koje će osigurati apsorpciju kod udaraca i koje imaju čvrstu, ali fleksibilnu potporu za petu. Takva tenisica mora imati dobar balans između male težine, potpore i izdržljivosti kako bi podnijela i najintenzivnije pokrete na bilo kojoj vrsti podloge. Isto vrijedi i kod dječje cipele za stolni tenis.

Dječje cipele za igranje tenisa – sigurnost za male noge

No, najveći ubojica snova u sportu su ozljede, a najveća prepreka za nastup, osim vještine, je oprema. Odabir optimalne tenisice za vašeg malog sportaša može spriječiti ozljede i osigurati da trening bude što učinkovitiji.

Dječje tenisice za tenis - savršeno prianjanje uz teren

Ako vaše dijete voli Wimbledon i trenira tenis na travnatoj podlozi, onda će mu trebati cipela koja će mu omogućiti da se učinkovito kreće po terenu. Tenisice u kojima se kreće na travi obično imaju ravniji, deblji potplat u kombinaciji s dobrim prianjanjem i fleksibilnošću za podršku prilikom naglih promjena smjera i pri sprintu. Za igru na zemljanoj podlozi bitno je da tenisice za djecu savršeno prianjanju uz podlogu i da imaju tehnologiju protiv klizanja za zaštitu stopala, gležnjeva i koljena. Takvi potplati obično imaju cik-cak uzorak gaznog sloja za dobro prianjanje.

Dječje tenisice – često postavljana pitanja:

Koje tenisice?

Prije nego što svome djetetu kupite prvi ili čak drugi par tenisica, razmislite u kojoj se fazi teniskog puta nalazi vaš mali sportaš i koje vrste tenisica odgovaraju njegovu uzrastu, sposobnostima i stilu. Mladi sportaši koji tek uče vezati vezice mogu imati koristi od tenisica na čičak, dok se starija djeca mogu odlučiti na tenisice s vezicama. Kao odgovor na pitanje koje tenisice odabrati, znamo da nećete pogriješiti odabirom brenda Adidas, Head, Asics, Babolat, Wilson.

Tenisice za svaki dan

Odabirom cipela s odgovarajućom potporom za gležnjeve i amortizacijom doskočit ćete svakom izazovu koji stoji pred djetetom jer će imati odgovarajući par obuće za svaku situaciju. Odlučite li se za kupnju tenisica za svog sportaša, odabir modernih, izdržljivih i višenamjenskih tenisica koje se mogu koristiti i za igru i za druge sportove odličan je način uštede vremena i novca.

Tenisice – kakav potplat?

Ako vaše dijete trenira na travi, trebat će vam cipela dizajnirana za tu vrstu igre. Na travi se obično odvija brza igra puna čvrstih servisa i voleja. To znači da se djeca moraju moći učinkovito i sigurno kretati po terenu. Tenisice u kojima se kreće na travi trebaju imati ravniji, deblji potplat u kombinaciji s dobrim prianjanjem i fleksibilnošću za podršku u zavojima i pri sprintu. Prianjanje na tvrdim terenima možda nije problem jer na tvrdim terenima ima malo ili nimalo klizanja, no trebaju vam tenisice s izdržljivim potplatom, visokom apsorpcijom udaraca i čvrstom, ali fleksibilnom potporom za petu.