100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Četka za obuću, antilop i nubuk – njega cipela na visokoj razini

Da bi vaša obuća bila čista i postojana potrebno ju je održavati. Svaki materijal zahtjeva drugačije postupanje, a jedni od najosjetljivijih su antilop i nubuk. Antilop je kožni materijal koji se najviše koristi za izradu finih cipela, remena, torbi i remena za satove. Vrlo je osjetljive prirode na ogrebotine, mrlje, vodu ili masnoću, ali pravilnom njegom i rutinom može se vrlo dobro održavati. Antilop možete dobiti od bilo koje životinje, ali najčešće je to od janjeće kože. Antilop je vrsta mekane kože, koja se dobije skidanjem gornjeg od donjeg dijela kože, zbog toga je veoma tanak, pa je porozniji i skloniji oštećenjima. Da bi tako osjetljivu kožu mogli očistiti potrebna vam je posebna četka za čišćenje cipela. Nubuk je isto antilop ali brušeni, s dvije osnovne razlike, nije toliko mekan kao antilop i puno je izdržljiviji i teži jer je vanjski dio kože. Oboje možemo njegovati četkom za cipele i čistačem za cipele namijenjene za ovakvu vrstu kože. Posebne četke napravljene od mekog materijala, omogućuju vam uklanjanje prljavštine na svim dijelovima cipela, pa tako i na šavovima,.

Gumica za antilop i nubuk – kako njegovati cipele i zašto ih se isplati koristiti?

Četke i čistači cipela izvrsna su stvar bez kojih se nećete više moći odvojiti kad ih jednom počnete koristiti. Jedna od takvih je i gumica za antilop i nabuk, koja uspješno uklanja ogrebotine, tako da prelazite preko ogrebotine kao da prelazite gumicom za brisanje preko olovke na papiru. Nubuk gumica dizajnirana je da nježno češlja i čisti kožu nubuka, antilopa ili velura. Prikladno ju je koristiti nakon impregnacijskog sredstva i takozvanog mokrog čišćenja. Kako je gumica dvoslojna, drugi sloj koristite kao krep četku za antilop i nubuk. Ako gumicom ne uspijete očistiti sve mrlje, probajte iskoristiti stari trik držeći cipele neko vrijeme iznad pare kipućeg lonca s vodom, a zatim četkom očešljajte površinu više puta. Iako izgleda kao da je riječ o puno posla, nije tako kako zvuči, ali da se isplati imati cipele od antilopa ili nubuka više nego od bilo kojeg drugog materijala, zasigurno je istina. Taj čar ljepote i elegancije antilopa i brušene kože, možete postići samo ovim materijalima.

Četka i gumica za čišćenje i poliranje - pronađite odgovarajuću na Ecipele.hr

Čišćenje vaših omiljenih antilop ili nubuk cipela i čizmica nije uvijek lak zadatak, ali je isplativ. Uz pravilnu skrb, zadržat ćete pristojan i uvijek elegantan izgled. Najjednostavnije i najbolje opcije koje vam trebaju uvijek biti pri ruci su četka i gumica za čišćenje i poliranje. Pri uporabi jednog od ovih proizvoda morate se držati nekoliko pravila. Površina se čisti laganim pokretima uvijek u jednom smjeru, bez pritiska na materijal. Nemojte zaboraviti da cipele uvijek moraju biti suhe, nikad mokre. Na stranicama Ecipele.hr pronaći ćete sve proizvode od četki, gumica za čišćenje i poliranje, spužve za obuću, krpe od mikrofibre i kompletne setove za čišćenje.

Četke za cipele i sredstva za čišćenje – Često postavljana pitanja

Gumica od antilopa – Gdje ju kupiti?

Gumica od antilopa najbolje je sredstvo za otklanjanje ogrebotina i mrlja na antilop koži. Možete ih pronaći u gotovo svim mjestima koje prodaju kožne cipele i trgovinama kožne galanterije, kao i na online stranicama Ecipele.hr

Četka za antilop – Kako se koristi?

Površinu vaših cipela čistite četkom od antilopa isključivo u jednom smjeru, ne radeći kružne pokrete. Četka za krep služi za podizanje gornjih vlakana materijala, a redovitom upotrebom vaše će cipele uvijek biti svijetle i baršunaste.