30 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Duga žlica za cipele - udobno obuvanje elegantnih cipela

Žlica za obuću predstavlja sjajan predmet koji će vam pomoći da se lakše obujete. Pravi se od raznih materijala, ali najkvalitetniji su oni napravljeni od metala. Ovaj alat koristi se još od davnina, pretpostavlja se da je u uporabi od srednjeg stoljeća. Glavna razlika između žlica je dužina žlice. Prave se u kraćim i u dužim varijantama. Duga žlica za obuću olakšava obuvanje onima koji ne mogu da se saginju, i onima koji obuvaju obuću napravljenu od tvrđih materijala, kao što su kožne ili gumene čizme, cipele ili martinke. Male žlice za obuću koriste se za patike, cipele i ostalu obuću koja posjeduje plitko dno. Duga žlica za cipele može biti dodatno olakšavajuće rješenje za obuvanje, posebice za one koji se teže saginju. One su veoma praktične i obuvanje čine 99% lakšim. Ovaj veoma koristi alat može se praviti u raznim veličinama i oblicima, ali su posebno praktične duge žlice od metala.

Metalna žlica za obuću - klasičan dodatak cipelama za svako godišnje doba

Žlica za cipele - metalna, baš zbog svog materijala koji je lako klizajući, pruža vašem stopalu da još jednostavnije i praktičnije sklizne u obuću. Osim toga, velika prednost žlica za obuvanje je ta što tako produljujete vijek trajanja vaše obuće, ne oštećuje je niti je ''rasteže''. Zahvaljujući kvalitetnom materijalu od metala, ovakve žlice trajat će vam dugo. Možete zaboraviti na sve plastične žlice koje popucaju nakon prvog obuvanja. Duga metalna žlica za cipele je spoj najboljih karakteristika žlica. One su dugačke, što je idealno za sve one koji se teže saginju i napravljene su od metala koji je idealan materijal za lako klizanje stopala. Pored toga što su praktični i što stopalo preko njih lako klizi, one su faktički neuništive. Ovi visokokvalitetni materijali ne dozvoljavaju da žlica brzo puca. Ako niste sigurni što ćete odabrati, a saginjanje vam ne ide od ruke, ova vrsta žlice je idealna za vas. Žlice su blago spljoštenog i savijenog oblika, a dio za koji se drži žlica je znatno uži. Uglavnom na tim užim dijelovima bude i mala rupa koja služi da žlicu nakon korištenja jednostavno okačite na željeno mjesto.

Žlica za dječju obuću – učite svoju djecu samostalnosti od malih nogu

Ovo je odličan način da djeca nauče u ranom periodu da se samostalno obuvaju. Žlica za obuću za djecu dopast će se vašim mališanima, te će odmah htjeti isprobati ovaj fantastični alat koji će im pomoći u obuvanju. Oni će biti oduševljeni svojom samostalnošću, a vi više nećete morati na silu obuvati svoje najmlađe. Roditelji najbolje znaju koliko nekad obuvanje mališana može biti teško, posebice ako su u pitanju situacije u kojima se žurite. Zato su ove žlice idealno rješenje. Oni će se obuti iz prve, bez vaše pomoći i osjećat će se veoma važno. Osim što su žlice veoma praktične i korisne za mališane jer omogućavaju lakše obuvanje, zapravo njihovo korištenje se preporučuje jer tako štiti obuću od uništavanja. Prilikom obuvanja uglavnom stopala se uguraju na silu, obuća se pogazi ili rasteže. To je dugoročno štetno po vašu obuću. Time se obuća oštećuje, gubi svoja svojstva i vremenom vam postaje velika.

Žlica za cipele - Često postavljana pitanja

Žlica za cipele - gdje kupiti?

Žlice za cipele možete pronaći na Ecipele.hr. Duge, kratke ili metalne, kakve god poželite. Odaberite kašike koje odgovaraju vašim zahtjevima.

Duge ili male žlice za obuću - koje odabrati?

Ako imate problema sa saginjanjem i ako posjedujete obuću koja je napravljena od čvrstih materijala, birajte duge žlice. Ako posjedujete više tenisica ili cipela, vaš izbor mogu biti male žlice.