30 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Ponuda
Brand
Boja
Izrađeno
Stil
Proizvodi: 1.868
Prikaži identifikator verzije

Torbe i ruksaci – praktičnost i udobnost

Kada idete nekuda, važno vam je da su vaše stvari na jednom mjestu na kojem će biti sigurne. Upravo su torbe i ruksaci prvi izbor za prijenos stvari i za prtljagu. Njima je jednostavno rukovati i lako se mogu smjestiti u prtljažnik, bilo osobnog automobila, bilo autobusa ili vlaka. Ono što je isto važno, čvrste ručke garantiraju da će sadržaj u njima biti siguran, ali i da ćete ih jednostavno prenositi. Ženske ručne torbe obično su nešto manje od muških torbi, i u čestim su slučajevima izraženijih boja. Ali i kod jednih i kod drugih na prvom mjestu treba biti kvaliteta i to čemu će vam služiti.

Ruksaci – pažljiva izrada

Pri odabiru ruksaka, obratite pažnju na kvalitetu izrade. Budući da ruksake uglavnom koristimo za putovanja i na otvorenom, želimo da je kvalitetno napravljen, da se zatvarači neće otvarati sami od sebe, niti da će se potrgati nakon svega nekoliko korištenja. Nadalje, važno je da imaju što više različitih pretinaca i dijelova kako bismo lakše u njega posložili stvari, ali i jednostavnije ih pronašli baš onda kada su na potrebne.

Torbe i ruksaci – visokokvalitetni materijali

Kupovina torbe i ruksaka nije nešto što se radi svaki dan, i upravo zbog toga želimo da budu izdržljivi, a najbolja garancija izdržljivosti su visokokvalitetni materijali koji će trajati godinama i koji će podnijeti sve vremenske prilike kojima ih izložimo. Uz to, vrlo često sa sobom uzimamo više stvari nego što smo planirali, tako da su česte situacije u kojima želimo ugurati u torbu više no što objektivno u nju stane. Ako je materijal torbe kvalitetan, izdržat će naša nastojanja da ju pretrpamo i neće se izobličiti, bez obzira na to koliko smo ju opteretili.

Torbe i ruksaci – često postavljana pitanja

Koji ruksak odabrati?

Odabir ruksaka ovisi o njegovoj namjeni. Ako tražite ruksak za svakodnevne obaveze, pogotovo školske, možete se odlučiti za manji model koji ima više pretinaca. U tom će slučaju izgled ruksaka biti na prvom mjestu jer ćete često posezati za njim i željet ćete da odgovara vašem stilu. Ukoliko pak tražite ruksak za sportske aktivnosti, utoliko potražite model koji je veći i izdržljiviji; upravo će vam ta svojstva u tom slučaju biti najvažnija. Ženski ruksaci i muški ruksaci znatno se ne razlikuju, pogotovo ne u pogledu funkcionalnosti; u nekim su slučajevima muški ruksaci nešto veći od ženskih, ali to nije prepreka da se odlučite za muški model ako vam se više sviđa.

Koju torbu kupiti?

Ako kupujte torbu za putovanja, pogledajte modele koji imaju više pretinaca i kvalitetne su izrade kako biste bili sigurni da su vam stvari u torbi zaštićene od vanjskih utjecaja. Naravno, pri odabiru torbe treba uzeti u obzir što nam se sviđa – određena boja ili uzorak – srećom, danas možete jednostavno birati između mnoštva dostupnih modela među kojima će baš svatko pronaći nešto za sebe.

Koji ruksak za planinarenje odabrati?

Ruksak za planinarenje je ulaganje kod kojeg vrlo često estetika nije prioritet, već kvaliteta i izdržljivost. Srećom, danas su visokokvalitetni ruksaci za planinarenje dostupni u toliko mnogo varijanti, i moći ćete birati i boju i dizajn po vlastitim željama. Jedno svojstvo koje je obavezno kod ruksaka za planinarenje, dok je kod drugih samo poželjno, jest otpornost na vodu. Dok planinarite, nikada ne znate kada vas može snaći pljusak ili jednostavno neočekivani vodopad, tako da je nužno da ruksak za planinarenje bude vodootporan kako bi vaše stvari unutar ostale suhe, bez obzira na sve okolnosti.