Proizvodi: 187
Prikaži identifikator verzije

Muška sportska obuća za teretanu – po čemu se razlikuje od ostalih modela?

Muška obuća za teretanu razlikuje se od druge obuće, posebice tenisica, po svom potplatu koji treba biti blago povišen i mekan, ali ravan kako bi bilo lakše održavati ravnotežu, posebice tijekom izvođenja vježbi s utezima i drugih vježbi za vrijeme izvođenja kojih je održavanje ravnoteže iznimno važno. Nadalje, sportska obuća za teretanu treba biti napravljena od laganih i prozračnih materijala, kako bi bio omogućen neometan protok zraka i da se stopalo ne bi nepotrebno znojilo tijekom vježbanja. Kod obuće za teretanu, važno je redovito provjetravanje obuće, nakon svakog vježbanja. Stoga, nikako ih nemojte zaboraviti izvaditi iz torbe i držite ih na prozračnom mjestu, a ako model tenisica to ima omogućeno, izvadite uložak kako bi se i on dobro prozračio i na taj način spriječilo nakupljanje neugodnih mirisa. Zahvaljujući pravilnom održavanju, svoje ćete tenisice moći koristiti dugo vremena. No, bitno je napomenuti da iako tenisice izvana mogu izgledati dobro i neoštećeno, preporuča se zamijeniti ih nakon 300 sati vježbanja u njima ili nakon prijeđenih otprilike 500 kilometara. Redovitom zamjenom obuće za vježbanje sprječavate moguće ozljede.

Sportska obuća za teretanu – odaberite odgovarajući model prema svojim potrebama

Muška sportska obuća za teretanu dostupna je u različitim modelima među kojima će svatko vrlo lako pronaći onaj idealan za sebe. Dostupni su modeli s različitim vrstama vezanja: na vezice, s čičkom, ali i modeli koji se samo navuku na nogu, koje kada obujete nećete trebati razmišljati o tome jesu li vam vezice dovoljno čvrsto pritegnute i hoće li se odvezati. Obuća za teretanu razlikuje se od ostalih vrsta sportske obuće po svom potplatu, a ako ste redoviti posjetitelj teretane, tada dobro znate da se u teretanu uvijek ide u čistoj obući. Stoga je najbolje imati jedan par obuće namijenjen isključivo za teretanu, a koji će vam omogućiti udobnost i sigurnost cijelo vrijeme tijekom vježbanja. Osim toga, kada kupujete nove tenisice, posebnu pažnju posvetite tome da su vam udobne i da vas ne pritišću kako biste spriječili nastanak žuljeva, natisaka i sličnih ozljeda.

Muška obuća za teretanu od poznatih i renomiranih proizvođača: Under Armor, Nike, Reebok i Adidas

Muška obuća za teretanu Under Armor, Nike, Reebok, Adidas vrlo je kvalitetna, a istovremeno vrlo modernog dizajna, omogućavajući vam odlične sportske rezultate i savršen izgled u jednom. Birajte među modelima s različitim načinima vezanja, kao i onima povišenima. Upravo su povišeni modeli odličan izbor za teretanu jer čvrsto drže cijelo stopalo i gležanj na mjestu. Modeli su dostupni u različitim bojama i kombinacijama boja, zahvaljujući čemu ih je vrlo jednostavno uskladiti s ostatkom sportske modne kombinacije. Zaljubljenicima u modu posebno će se svidjeti modeli koji imaju jasno istaknute logotipe proizvođača.

Muška obuća za teretanu – često postavljana pitanja

Koju vrstu obuće za teretanu za muškarce odabrati?

Kada birate tenisice za teretanu, obratite pažnju na potplat koji treba biti mekan, malo povišen i ravan. Uz to, materijal izrade treba biti prozračan i lagan kako bi stopalo moglo disati. Boju obuće za teretanu odaberite da bude usklađena s ostatkom outfita koji nosite u teretanu.

Kako odabrati obuću za teretanu?

Obuću za teretanu odaberite prema potplatu koji je prilagođen vježbanju u teretani, tj. velikom broju ponavljanja, a koji će cijelo vrijeme pružati odgovarajuću potporu stopalu, a time i cijelom tijelu. Uvijek imajte poseban par obuće samo za teretanu, kako biste bili sigurni da su uvijek čiste.