100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Ponuda
Brand
Boja
Proizvodi: 48

Dodatci za njegu obuće koje morate imati u svom ormaru

Upravo ste kupili nove cipele i potajno se nadate da će vam izdržati barem dvije sezone, ako ne i duže? Naravno da je to moguće, no isključivo uz pravilno čišćenje i održavanje. Dakle, pod uvjetom da redovno čistite obuću od dana kada ste je prvu put obuli, odnosno da odstranjujete okorjelo blato i nanosite odgovarajuću impregnaciju, jedino će tako vaša obuća trajati duže i izgledati savršeno kao što je izgledala prvog dana.

Proizvodi za njegu obuće – velika ponuda lakova i impregnacija za cipele dostupna na Ecipele.hr

Prilikom kupovine novih gležnjača ili zimskih čizama savjetujemo vam da se odmah opremite svim potrebnim dodatcima za njegu obuće pomoću kojih će vaše nove cipele dugo biti u „dobroj formi“. Bez obzira na materijal od kojeg su izrađene, svaka vrsta obuće jednostavno zahtijeva pravilnu njegu i održavanje. U suprotnom može doći do pretjeranog isušivanja, osobito kože, a zatim pucanja i raspadanja. Potražite široku paletu lakova i impregnacija za njegu obuće na Ecipele.hr. Ondje vas očekuju i brojni drugi dodatci za njegu kao što su maramice za čišćenje, sprejevi za njegu, četke i setovi za čišćenje i tako dalje. Jako je bitno da je obuća vodonepropusna. U tu svrhu nabavite odgovarajući sprej za impregnaciju koji, osim što će stvoriti vodootporni sloj na površini cipela, ujedno će i olakšati njihovo čišćenje. Prilikom odabira impregnacije obavezno vodite računa o materijalu od kojeg je vaša obuća izrađena; većina ovakvih proizvoda namijenjena je isključivo za pojedinu vrstu materijala, tako da se uvijek pridržavajte preporuka proizvođača.

Set za čišćenje – za čistoću i higijenu stopala potražite setove za čišćenje i njegu obuće na Ecipele.hr

Čišćenje obuće sigurno nije najzabavnija aktivnost, ali uz prave proizvode za njegu ono postaje znatno lakše i jednostavnije. Na Ecipele.hr potražite setove za čišćenje obuće koji se sastoje od paste za poliranje, četkice s mekanim i tvrđim vlaknima te dodatnog zaštitnog premaza. Pojedini setovi sadrže i spužvicu za čišćenje te kremu ili vosak za cipele. Svakako treba spomenuti i mast u spreju koja se puno lakše nanosi za razliku od masti u krutom stanju. Pomoću četkica možete brzo i lako ukloniti tvrdokornu prljavštinu i blato te vašoj obući podariti svježinu i novi izgled. Sredstva za čišćenje u obliku vlažnih maramica ili spužvica natopljenih posebnom namjenskom tekućinom također su prikladna za brzinsko čišćenje obuće, osobito onda kada se žurite i nemate previše vremena. Vlažne maramice za čišćenje možete nositi sa sobom, budući da ne zauzimaju previše mjesta.

Dodatci za obuću – najčešće postavljena pitanja

Koje dodatke za njegu obuće odabrati za čišćenje kožnih cipela?

Ako imate kožne čizme s, primjerice, životinjskim uzorkom, nabavite odgovarajući lak koji će u trenu osvježiti izgled ovog, ionako zahvalnog, materijala. S druge strane, za njegu obuće od brušene kože, točnije od nubuka ili antilopa potrebni su vam posebni dodatci za čišćenje koji će produžiti „životni vijek“ vaše obuće poput mekane spužvice i odgovarajuće tekućine za čišćenje.

Kako očistiti sportsku obuću?

Najprije izvadite vezice iz tenisica i očetkajte ih četkicom sa srednje tvrdim vlaknima. Nakon toga uronite ih u lavor s toplom vodom i ostavite da odstoje 15-ak minuta. Zatim nježno istrljajte tenisice s čistom i mekanom krpom i na kraju ih ostavite da se prirodno osuše na zraku.

Kako oprati cipele izrađene od antilopa?

Obuća izrađena od antilopa zahtijeva posebnu njegu; najprije pomoću četkice s mekanim vlaknima odstranite eventualnu prljavštinu i blato. Zatim uzmite odgovarajuće sredstvo za čišćenje obuće od antilopa i pomoću spužvice nježno prebrišite cipele. Na kraju nanesite zaštitni sprej koji ujedno vraća sjaj vašoj obući.