100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

1311 proizvoda

Muške visoke sportske čarape – za zaštitu gležnjeva i listova tijekom treninga

Pravilan odabir sportskih čarapa izrađenih od visokokvalitetnih materijala poboljšava razinu udobnosti tijekom bavljenja određenim sportskim aktivnostima, a u isto vrijeme povećava razinu sigurnosti te smanjuje rizik od ozljeda. Nerijetko nam se događa to da nam se tijekom treniranja znoje stopala, a to najčešće dovodi do kožnih iritacija. Da biste, dragi muškarci, spriječili ovakav razvoj situacije, potražite muške visoke čarape koje će podržati vaše stopalo, zaštititi gležnjeve i listove tijekom obavljanja fizičkih aktivnosti najvećeg intenziteta. Visoke čarape za trčanje imaju dodatne jastučiće u području pete kako bi svaki vaš korak bio udoban i siguran. Osim što poboljšavaju izvedbe, visoke čarape sprječavaju stvaranje proširenih vena ublažavajući bolove i smanjujući učinak „teških nogu“. Kao što možete vidjeti odabir sportskih čarapa nije ni malo lagan. Zahvaljujući razvoju i napretku tehnologije i na ovom polju, postoji doslovno bezbroj mogućnosti, no vam to omogućuje da pronađete savršene čarape za svaki dan.

Bijele i crne visoke čarape za muškarce – klasične boje za svečani stajling

Muške su čarape važan element svakog stajlinga. Ako nisu dobro usklađene, mogu pokvariti vašu cjelokupnu odjevnu kombinaciju. Općenito pravilo koje vrijedi pri odabiru čarapa glasi da boja čarapa mora odgovarati nijansi cipela i hlača. Ako imate problema s pronalaženjem identične nijanse čarapa, naravno da možete odabrati nešto tamniji par. Uz tamno odijelo i kravatu muškarci najčešće odabiru crne čarape, a uz svijetlo odijelo bež ili bijele. Dobro ste čuli, muške visoke bijele čarape nisu „rezervirane“ isključivo za sportski stajling. Ako se volite poigravati s modom, odaberite čarape u nekoj drugoj boji. No, opet ih uskladite barem s jednim odjevnim predmetom; u ovom slučaju s kravatom.

Nike, Adidas, Puma ili 4F muške visoke čarape poznatih brendova potražite na Ecipele

Na Ecipele.hr očekuje vas bogata ponuda muških sportskih čarapa za sve prigode i događanja. Duge muške čarape najčešći su odabir za svečani ili poslovni stajling, no isto su tako broj jedan kada su u pitanju sportske aktivnosti. Sportske čarape trebaju u potpunosti odgovarati vašem stopalu, jer samo tako neće doći do nakupljanja viška materijala na nožnim prstima što nerijetko izaziva nelagodno pritiskanje i iritacije. Muške bijele visoke čarape odličan su odabir za bavljenje sportom. Na tržište dolaze u raznim modelima, dizajnima i uzorcima. Svakako treba spomenuti Nike i Adidas visoke čarape za muškarce koje osiguravaju maksimalnu udobnost te ujedno smanjuju rizik od ozljeda, ali i razvoja gljivica te bakterija. Ovakve sportske čarape trebaju biti dovoljno čvrste, a opet dosta elastične da ne bi došlo do poremećaja cirkulacije. Visoke čarape potiču rad vena koje olakšavaju cirkulaciju opskrbljujući mišiće hranjivim tvarima.

Muške visoke čarape – najčešće postavljena pitanja

Kako se nose visoke čarape?

Visoke čarape odličan su odabir ne samo za sportske aktivnosti nego i za svečani, poslovni, ali i casual stajling. Osnovno pravilno koje se tiče odabira visokih čarapa nalaže da muškarci ne smiju imati gole članke, osobito u poslovnim i svečanim situacijama, tako da su ovdje visoke čarape pun pogodak. Zato se i nazivaju „visoke čarape“ jer dosežu do iznad gležnja, gotovo do sredine lista.

Na što obući visoke čarape?

Kada su muškarci počeli nositi kratke hlače, tada su u modi bile visoke čarape. Taj je trend nestao na nekoliko desetljeća, no danas je opet u modi. Osim na trenirke, visoke čarape možete obući i na traperice, ali i svečane hlače. Odlično pristaju i na chinos hlače te košulju.