100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Proizvodi: 924

Funkcionalne čarape za sport i svaki dan

Sportske čarape neizostavni su dio sportske opreme bez obzira na to o kojem je sportu riječ. Udobne neklizajuće čarape opremljene su posebnim ojačanjima na peti i prstima zbog toga što su upravo ta područja najviše podložna trošenju. Kad ne bi bilo tih ojačanja, osim što bi se čarape raspale nakon trećeg nošenja, i vi biste vrlo vjerojatno dobili žuljeve. Gotovo da nema nikakve razlike između muških sportskih čarapa i ženskih sportskih čarapa; razlika je isključivo u materijalima od kojih se izrađuju te u eventualnim dodatnim karakteristikama pojedinih modela.

Sportske čarape - sastavni dio muškog stajlinga

Muške sportske čarape osiguravaju vrhunsku udobnost tijekom bavljenja najrazličitijim aktivnostima na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. U kombinaciji s adekvatnom obućom možete poboljšati svoje performanse, ali i zdravlje stopala. Mješavina prirodnih i umjetnih vlakana te inovativna tehnologija proizvodnje čini sportske čarape iznimno udobnima, a ono što je još važnije, ne upijaju znoj, tako da će vaša stopala uvijek biti suha. U isto vrijeme rizik od bakterija i gljivica sveden je na minimum. Ako preferirate sportski stil odijevanja, onda neka crne sportske čarape postavnu neizostavni dodatak i vašeg stajlinga.

Ženske čarape - za traperice i hlače

Ženski ormar nepotpun je bez nekoliko parova bijelih čarapa. Budući da postoje visoke čarape, zatim niske čarape i one „srednje“, između niskih i visokih, nabavite od svakih po nekoliko kvalitetnih modela kako biste ih bez ikakvih problema lako uskladili s ostatkom odjeće. Na tenisice se obavezno nose čarape, tako sve zajedno možete uskladiti s trapericama i hlačama. Ako težite elegantnom stilu, odlučite se za jedva primjetljive ženske stopalice, dok su visoke čarape u boji idealne za casual prigode. Bitno je spomenuti da osim bijelih i crnih, postoje ženske čarape u boji te s raznim uzrocima i kombinacijama boja. Odlučite se za kvalitetne Under Armour ili Asics ženske niske čarape da bi svaki vaš korak bio lagan.

Muške sportske čarape - za trčanje i trening

Sportske čarape posebno su dizajnirane za trčanje, za trekking, šetnju, planinarenje, ali i za vježbanje u teretani. Neke su stvorene za svakodnevno nošenje, no jednako su udobne i prozračne kao i one sportske. Bijele sportske čarape su odabir broj jeda većine muškaraca. Odabir sportskih čarapa mogao bi biti presudan za sportski uspjeh, tako da ih obavezno morate uzeti isključivo prema namjeni odnosno prema vrsti sporta kojim se bavite. Primjerice, čarape za trčanje u mnogočemu se razlikuju od, recimo, onih namijenjenih za skijanje. Baš kao što se čarape za nogomet razlikuju od biciklističkih čarapa. U nekim je slučajevima potrebna dodatna podloga stopalima u obliku jastučića, dok je u drugim bitnije da je čarapa „povezanija“ sa sportskom obućom.

Čarape – najčešće postavljena pitanja

Kako se nose sportske čarape?

Sportske čarape obavezni su dio svake sportske opreme. Odaberite one modele koji će odgovarati vašim potrebama. Možete ih nositi na trenirke, traperice pa čak i na hlače. Bitno je samo da uskladite boju tenisica i čarapa.

Kako se nose muške stopalice?

Muške stopalice možete nositi uz većinu odjevnih kombinacija. Odlično pristaju sportskom stajlingu, ali savršeno nadopunjuju i onaj casual stil odijevanja. Prilikom odabira uskladite boju stopalica s ostatkom odjeće.

Koje su najbolje sportske čarape za trčanje?

Za trčanje su najbolje one čarape izrađene od sintetičkih materijala koje imaju dodatno ojačanje na dijelovima kod pete i prstiju. Kao takve otpuštaju vlagu s tijela. Pripazite na to da vas ne stežu prejako oko gležnjeva.