100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Role – zašto se isplati probati?

Rolanje je zaista zabavan način sagorijevanja kalorija uz dodatan benefit provođenja vremena na otvorenom. Sjajno je i kao društvena aktivnost jer nema boljeg od rolanja s prijateljima, obitelji, partnericom ili partnerom. Kvalificira se kao kardio vježbanje nižeg napora, a vole ga osobe koje imaju probleme s mišićima ili zglobovima. Rolanje zaista ima puno zdravstvenih prednosti, stoga uskočite u role i poboljšajte zdravlje srca i izdržljivost mišića, pri čemu ćete se beskrajno zabaviti.

Koturaljke i rolanje – sport koji je sve popularniji

Koturaljke se koriste kako za potrebe vježbanja tako i za laganu rekreacijsku vožnju. One su udobne i prozračne te se u njima možete s lakoćom kretati. U svrhu rekreacije koriste ih baš svi – od djece do ljudi starije dobne skupine. Rolanje je čak daleko bolja alternativa trčanju jer manje uzrokuje probleme s koljenima. Rolanje, za razliku od trčanja, uključuje duge klizne pokrete nogama te ne dolazi do udaranja stopalom u tlo, a role savršeno amortiziraju pokrete.

Muške role – odaberite svoj prvi par na Ecipele

U webshopu ecipele.hr pronaći ćete role za muškarce, a izbor je zbilja velik. Kako bismo vam olakšali izbor predlažemo da prvo razmotrite veličinu kotača koji će vam trebati. Koliko će biti veliki kotači, odnosno koja vam je veličina potrebna, uvelike ovisi o udaljenosti koju želite prijeći rolanjem. Za veće udaljenosti ili duže treninge predlažemo da obratite pozornost na muške role s većim kotačima jer ćete lakše zadržati brzinu kretanja i trebat će vam manje energije za kretanje, dok će vam kod prelaženja kraćih dionica ili za rolanje po gradu biti dobri manji kotači jer će vam biti lakše manevrirati, lakše ćete se zaustaviti ili skrenuti. Druga stvar na koju bi trebali obratiti pažnju prilikom kupnje rola je tvrdoća kotača. Kotači koji su mekši bolje prianjaju uz podlogu i amortiziraju doticaj kotača s podom, nešto su sporiji i traju kraće. Kotači koji su tvrđi dulje traju i pomažu vam da postignete što veću brzinu, ali ne prianjaju toliko dobro i manje amortiziraju, odnosno manje apsorbiraju udarac kotača o podlogu. Razmislite i hoće li vam više odgovarati role na vezanje ili na kopčanje. Osim običnih rola, postoje i muške role podesive koje su najčešće namijenjene samo za rekreacijsku namjenu, a kvalitetom ne odudaraju od običnih modela. Podesive role nisu loše ako imate dijete koje je u fazi rasta i želi probati rolati, a vama se ne isplati kupovati role s točnim brojem kad će ih ionako vrlo brzo prerasti. Što se tiče brendova, predlažemo da obratite pažnju na role Tempish. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala, primjenjuje se odlična tehnologija prilikom procesa izrade. Brend je osnovan 1994. godine, u razdoblju kad je započeo fenomen kraja dvadesetog stoljeća – rolanje. Na ecipele.hr naći ćete role Tempish koje će savršeno odgovarati vašim potrebama.

Role i koturaljke – često postavljana pitanja

Koje koturaljke za muškarca?

Ako ste u potrazi za idealnim koturaljkama ili rolama za muškarca, savjetujemo vam da prvo odlučite kolike udaljenosti ćete prolaziti. Za kraće udaljenosti odaberite manje kotače, za duže veće kotače. Odlučite i koliko će tvrdi biti kotači, odnosno koliko agilnosti u pokretu vam treba i koju brzinu želite dosegnuti.

Kako naučiti rolati?

Zbilja nije teško naučiti rolati, prvo navucite zaštitnu opremu i obujte role. Držite stopala u širini kukova, malo savijte koljena, nagnite se prema naprijed i uspostavite balans. Malo pomičite role kako bi što lakše uhvatili ravnotežu. Lagano se odgurnite nogom. Vježbajte malo pomalo i u tren oka ćete juriti u svojim novim rolama.