100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Rolanje – način da provedete vrijeme sa svojim djetetom

Ako tražite zanimljiv i aktivan način za provođenje vremena sa svojim djetetom, tada je rolanje odlična ideja. Bez obzira na to imate li role ili ih tek trebate nabaviti, rolanje je odlična sportska aktivnost koja ne zahtijeva posebne vještine. Velik broj djece vrlo je spretan i već se nakon relativno kratkog razdoblja prilagodbe može samostalno rolati i uživati u ovoj zabavnoj aktivnosti. No, ako niste sigurni u svoju spretnost ili pak u spretnost svog djeteta, tada su možda bolji izbor koturaljke jer one pružaju veću razinu stabilnosti. Role za djecu za djecu dostupne su u raznim veličinama, a pojedini su modeli dostupni u varijanti koja obuhvaća više brojeva, na primjer 33-36, što znači da se veličina može prilagoditi brojevima od 33 do 36, zahvaljujući čemu će ih vaše dijete moći koristiti nekoliko sezona. Role za djevojčice kao i role za dječake odlična su ideja za poklon za rođendan ili drugi važan datum, kako za vlastito dijete, tako i za drugu djecu kojoj idete na neku proslavu. Role za djecu dostupne su u raznim bojama zahvaljujući čemu će vaše dijete vrlo jednostavno odabrati one koje mu se najviše sviđaju: role za djevojčice dostupne su uglavnom u nijansama ružičaste, ljubičaste i bijele, dok su modeli rola za dječake u pravilu u kombinacijama crne, plave, zelene i žute.

Role za djecu – kada se dijete može početi rolati?

Budući da rolanje i koturanje zahtijeva ipak određenu razinu spretnosti, to nije idealna aktivnost za manju djecu. Ovisno o djetetu, neka djeca mogu već sa 4 godine aktivno se rolati, dok drugi to ne mogu savladati ni nekoliko godina kasnije. Za njih su možda bolja varijanta koturaljke. No, bez obzira na to hoće li se vaše dijete odlučiti za role ili koturaljke, savjetuje se da ih opremite štitnicima za koljena, laktove i zapešća, a možda čak i laganim kacigama kako bi padovi bili manje bolni. Štitnici će tijekom toplog vremena kada se nose kratke hlače i majice štititi i kožu od ogrebotina. Čak i ako dođe do pada, jednostavno će se ustati i nastaviti dalje, sve dok se ne nauči rolati ili koturati.

Role i klizaljke u jednom, 2-u-1

Ako je vaše dijete ljubitelj i rolanja, ali i klizanja, a i stopalo mu još nije prestalo rasti, tada su role i klizaljke u jednom idealno rješenje. I one su dostupne u modelima koje obuhvaćaju više veličine (na primjer 33 do 36) zahvaljujući čemu će ih vaše dijete moći nositi nekoliko sezona. Što se tiče transformacije rola u klizaljke i obratno, vrlo je jednostavno: samo zamijenite donji dio i učvrstite ga vijcima koji dolaze uz role/klizaljke. Osim što ćete uštedjeti novac kupovinom rola i klizaljki u jednom, štedite i prostor jer trebate čuvati samo jedan par sportske opreme.

Role i koturaljke – često postavljana pitanja

Role ili koturaljke?

To, hoće li vaše dijete nositi role ili koturaljke ovisi i o vašoj odluci, ali i njegovim željama. Dok neki roditelji (posebno oni čija su djeca manje spretna) više vole koturaljke jer su ipak nešto stabilnije od rola, drugima su draže role. Što se djece tiče, ona uglavnom vole ono što je moderno i što imaju njihovi prijatelji.

Koliko stoje dječje role?

Dječje role trebaju biti vrhunske kvalitete kako bi vaše dijete bilo u potpunosti sigurno i zaštićeno za vrijeme nošenja. Stoga nije neobično da se cijene rola i koturaljki kreću od 700 kuna naviše, a pojedini modeli mogu biti i skuplji od toga.