100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Ponuda
Brand
Boja
Vrsta proizvoda
Veličina
Tip kopčanja
Proizvodi: 1.339

Tenisice za trčanje - zaštita za zglobove i mišiće

Prilikom odabira odgovarajuće obuće za trčanje provjerite odgovara li u potpunosti vašim potrebama, ali i stopalima. Bez obzira na površinu po kojoj trčite tenisice za trčanje trebaju biti nešto više u odnosu na obične modne tenisice koje tek jedva dosežu razinu gležnja. Ove namijenjene za sport moraju biti više kako bi pružile adekvatnu zaštitu za zglobove. Prije same kupovine provjerite i materijal od kojeg je izrađen vaš novi model koji planirate kupiti. Ako tražite prozračne tenisice u kojima vam se neće znojiti stopalo, odaberite one čije je gornjište izrađeno od mrežastog materijala koji osigurava pravilan protok zraka.

Tenisice za trčanje na trail stazi - povećavaju prianjanje tijekom vježbanja

Ako vam je dosta gradskog života i urbane vreve, iskoristite svoje slobodno vrijeme za omiljene aktivnosti u prirodi. Volite trčanje? Što još čekate? Potražite najnovije i najudobnije modele za trčanje na trail stazama. Zaboravite na klasične tenisice s ravnim gazištem; vama je potrebna namjenska obuća koju karakterizira nešto drugačije gazište. Naime, obuća za trail trčanje ima „izrezan“ gazn i sloj što pridonosi boljoj stabilizaciji na neravnom, mekom ili močvarnom terenu za razliku od obuće za trčanje po asfaltu koja uglavnom ima ravno gazište i puno deblji potplat.

Adekvatne tenisice za trčanje po zimi – smanjuju znojenja stopala

Ako se i tijekom hladnih zimskim mjeseci želite nastaviti baviti omiljenom sportskom aktivnosti, obavezno potražite kvalitetan par obuće koji će vam pružiti potrebnu zaštitu od kiše, vjetra i hladnoće. Odaberite najbolje tenisice za trčanje izrađene od prave kože u kombinaciji s mrežastim gornjištem otpornim na vodu. Ne manje važno, ali pri odabiru tenisica obratite pažnju i na oblik stopala. Ako se vaše stopalo „naginje“ prema van, potrebna vam je obuća sa stabilnim gornjim dijelom i potplatom koji apsorbira udarce. Ako vam je stopalo okrenuto prema unutra, potražite obuću s potporom na unutarnjem dijelu potplata kako bi se osigurala uvijek potrebna stabilnost.

Muške tenisice za trčanje – najčešće postavljena pitanja

Koje tenisice za trčanje odabrati?

Muške tenisice za trčanje na asfaltu su iznimno lagane i fleksibilne. Odaberite ih ako trčite isključivo po tvrdoj i ravnoj površini. Ujedno, ove tenisice imaju debeli potplat koji odlično apsorbira udarce te tako pruža optimalnu zaštitu za zglobove i mišiće. Ako ipak više volite trčati po šumskim predjelima, potrebna vam je obuća izrezanim potplatom odnosno s ripnama.

Kako odabrati tenisice za trčanje?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o vrsti površine po kojoj trčite. Ako trčite po asfaltu, odaberite tenisice koje imaju nešto deblji potplat koji je ujedno dovoljno elastičan da bi se mogao kretati sa svakim pokretom. Ako trčite po travnatoj površini, potreban vam je drugačiji par obuće namijenjen za trčanje po mekšem terenu, najčešće natopljenom vodom, osobito tijekom hladnim jesenskih i zimskih mjeseci. Veliki izbor tenisica za trčanje potražite na Ecipele.hr.

Kako se vežu tenisice za trčanje?

Tenisice za trčanje vežu se kao i klasične tenisice; postoji više načina vezanja vezica kao što su unakrsno vezanje, tzv. brzo vezanje, ravno vezanje, duplo vezanje, vezanje u obliku zvijezde, ljestvi ili petlje. Za koji god se način odlučili obratite pažnju na to da vezice ne svežete ni prečvrsto ni prelabavo.