Proizvodi: 53
Prikaži identifikator verzije

Ženske kopačke – obuća za nogomet za sve žene koje vole sportove

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, i nije neobično da se svi više žena odlučuje trenirati i igrati ovaj zanimljiv sport. Nogomet se nikako ne može igrati bez lopte, ali i odgovarajućih kopački. A budući da se nogomet igra na različitim terenima, za to postoje i različite vrste kopački. Tako, na primjer, postoje kopačke označene slovima SG (soft ground) s promjenjivim čepovima za prilagođavanje njihove količine, ali i veličine, a koje su namijenjene mekoj prirodnoj podlozi (blatnjavi i mokri tereni). Nadalje, kopačke označene slovima FG (firm ground) su sigurno najčešća su vrsta kopački s gumenim čepovima koji su ugrađeni u potplat, a namijenjene su čvrstim i umjereno blatnim terenima. Slova AG označavaju umjetnu travu (artificial ground), što znači da su kopačke s tom oznakom namijenjene igranju na umjetnoj travi. Njihovi su čepovi manji i gušći u odnosu na prethodne dvije vrste kopačke. Posljednja su vrsta kopačke za unutarnje terene, s nazivom indoor. Potplat može biti potpuno ravan ili s puno kratkih gumenih čepova. Potplat ovih kopački ne bi smio ostavljati tragove boje, što je označeno napomenom „non marking sole“. Odabir odgovarajućih ženskih kopački omogućit će vam odličnu razinu igre, ali i pomoći spriječiti potencijalne ozljede do kojih može doći zbog neodgovarajuće obuće, pa makar to bili samo žuljevi i natisci.

Ženska obuća za nogomet – osjećajte se ugodno na terenu i dajte sve od sebe

Ženska obuća za nogomet posebno je prilagođena brzim startovima i naglim kočenjima do kojih tijekom igre neminovno dolazi, tako da ćete se sigurno osjećati ugodno na terenu i moći dati sve od sebe, bilo tijekom treninga, bilo na važnoj utakmici. Obuća za nogomet za žene razlikuje se od obuće za nogomet za muškarce po nekoliko elemenata. Logično, na prvom je mjestu veličina jer žene u pravilu imaju manje stopalo od muškaraca. Nadalje, žensko je stopalo šire oko prstiju od muškog pa su stoga i kopačke za žene šire na tom dijelu kako bi bolje pristajale stopalu. Uz navedeno, zbog drugačije građe tijela i raspodjele težine, čepovi na ženskim su kopačkama postavljeni na način da pružaju odgovarajuću potporu tijekom kretanja.

Ženske kopačke Nike, Adidas i drugi renomirani proizvođači na ecipele.hr

Ženske kopačke Nike, Adidas i mnogih drugih renomiranih proizvođača sportske opreme dostupne su na ecipele.hr vama na izbor. Birajte među različitim modelima ovisno o vrsti podloge na kojoj ćete igrati, različitim proizvođačima, ali odaberite i omiljenu boju koju ćete lako uskladiti s ostatkom svog nogometnog dresa ili pak momčadskim bojama.

Ženske kopačke – često postavljana pitanja

Ženske kopačke – koje odabrati?

Ženske nogometne kopačke biraju se prema vrsti podloge na kojoj igrate nogomet. Ako tijekom sezone igrate na različitim podlogama, tada je dobra ideja imati poseban par za svaku vrstu podloge. Osim toga, dostupne su ženske kopačke za nogomet s vezicama, ali i bez njih, što vam može pomoći da se bolje usredotočite na igru.

Gdje kupiti ženske kopačke za nogomet?

Obuća za igranje nogometa ženska može se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama sportske opreme ili u dućanima obućom, bilo onima fizičkima, bilo online. No, bez obzira na to gdje kupujete kopačke, znat ćete da ste odabrali idealne kada ih obujete i uopće ne osjećate da ih imate na nogama.