100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Ponuda
Brand
Boja
Vrsta proizvoda
Veličina
Tip kopčanja
Proizvodi: 21

Dječje košarkaške cipele – stabilan i fleksibilan korak

Trebali biste svome djetetu osigurati pravu vrstu cipela kreiranih posebno za sport kojim se bavi. Cipela koja je napravljena za košarku imat će potrebne značajke za podršku i zaštitu stopala, gležnjeva i koljena vašeg djeteta. Takve će dječje tenisice u najmanju ruku pomoći ublažiti negativan utjecaj na zglobove tijekom trčanja i skakanja za vrijeme igre i spriječiti nezgode zbog klizanja. Neke cipele omogućuju poboljšanje performansi kao što su posebni potplati koji amortiziraju udarce u podlogu prilikom skokova ili su napravljene od iznimno laganih materijala kako njihova težina ne bi dodatno opterećivala vašeg malog košarkaša.

Brend Adidas za košarku – dokazana zaštita od ozljeda

Dječje cipele moraju dobro pristajati i biti kvalitetne kako bi malim stopalima bilo udobno i da bi bila zaštićena. Kada je riječ o adidas tenisicama, možete se pouzdati u desetljetna iskustva ovog brenda. Birajte iz velikog asortimana dječjih tenisica za uzrast od 0 do 16 godina.

Isplati li se kupovati jeftine košarkaške cipele?

Nemamo svi isti iznos na raspolaganju koji možemo potrošiti na košarkaške tenisice za djecu, tim više što im se broj noge mijenja jako brzo, no valja imati na umu da postoji mnogo nedostataka kad se kupuju jeftine dječje košarkaške tenisice. Jeftine tenisice imaju slabe performanse, nije korištena posebna tehnologija prilikom izrade, performanse nisu zadovoljavajuće te je u tom rangu mali broj provjerenih proizvođača s reputacijom poput Adidasa, Nikea, a važno je da dijete ima kvalitetne tenisice koje će ublažiti utjecaj trčanja i skakanja tijekom igre i spriječiti nezgode zbog klizanja na vlažnoj i glatkoj površini.

Dječje košarkaške tenisice – često postavljana pitanja:

Koje košarkaške cipele odabrati?

Igranje košarke može prouzročiti ozljede stopala bez obzira na to igraju li na vanjskom ili unutarnjem terenu. Stoga je važno da djetetu nabavite najbolje košarkaške cipele za djecu koje pružaju dovoljnu potporu i amortiziraju oslonac. Nećete pogriješiti kupnjom provjerenih brendova poput Nikea, Adidasa ili Under Armoura.

Kako odabrati tenisice za košarku?

Kada se odlučujete za juniorske košarkaške cipele, potražite relativno ravan i širok potplat koji će pružiti maksimalan oslonac stopalu zbog održavanja ravnoteže. Za dodatno prianjanje potražite potplate koji imaju riblju kost ili šesterokutni uzorak da osiguraju dobro uporište i spriječe klizanje dok dijete trči po igralištu.

Kako oprati košarkaške cipele?

Košarkaške tenisice prije ili kasnije zaprljat će se i poprimiti neugodni miris. Prva stvar koja će vam pasti na pamet jest da ih operete u stroju za pranje rublja pa osušite u sušilici – to nemojte činiti jer će se oštetiti. Nemojte tenisice stavljati ni pokraj izvora topline jer će se guma iskriviti. Ne upotrebljavajte ni alkohol, izbjeljivače, mirisne deterdžente za rublje ili omekšivače. Rabite staru četkicu za zube ili drugu meku četku da skinete višak prljavštine i prašine s potplata cipela. Operite ih mješavinom tople vode i malo ekološki prihvatljivog deterdženta za rublje u što ćete umočiti čistu krpu i nježno ih istrljati. Višak deterdženta obrišite krpom umočenom u vodu. Pustite da se osuše na sobnoj temperaturi. Operite vezice s malo sapuna i vode ili ih zamijenite ako su poderane. Uloške uklonite iz djetetovih košarkaških cipela i pustite ih da se prozrače. Održavajte cipele sredstvima namijenjenima za obuću.