30 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Skijaške kacige - za maksimalnu sigurnost u snježnim radostima

Posljednjih godina značajno su se promijenili dizajn, materijali izrade te funkcionalnost skijaških kaciga. Na Ecipele.hr pronaći ćete veliku ponudu modela poznatih svjetskih proizvođača kao što su POC, Uvex i Quiksilver. Jednostavno filtrirajte rezultate kako biste suzili izbor i pronašli odgovarajući model, veličinu ili brend. Velika većina modela je „termoaktivna“ što znači da osigurava toplinsku zaštitu i tijekom višesatnog izlaganja hladnim uvjetima.

Najbolje skijaške kacige – zaštita za cijelu obitelj

Skijanje je bez sumnje ekstremni sport, bez obzira na to jeste li profesionalac ili rekreativac. Dosežu se jako velike brzine, tako da bi sigurnost uvijek trebala biti na prvom mjesto. Osnovni i obavezni element skijaške opreme je upravo skijaška kaciga koja vam može spasiti život u pravom smislu riječi. Potražite ženske skijaške kacige, muške i skijaške kacige za djecu te poduzmite sve što je potrebno za maksimalnu razinu sigurnosti tijekom bavljenja ovim, mogli bismo reći, ekstremnim sportom.

Skijaške kacige za žene – za elegantan izgled tijekom skijanja

Najčešća podjela skijaških kaciga je prema dobi i spolu. Dakle, možete birati između ženskih, muških i dječjih modela. Ostali kriteriji odnosno parametri odnose se na njihovu funkcionalnost te dizajn. Postoje kacige s tzv. „tvrdim uhom“ koje su, kao što samo naziv govori, najtvrđe od svih postojećih modela te prekrivaju veći dio čela i cijele uši. Ujedno se smatraju najprofesionalnijima. Zatim, postoje modeli kaciga s prozirnim staklom koje zamjenjuju naočale. Pojedini modeli kaciga razlikuju se prema načinu otvaranja ili prema obliku pripadajući naočala. Naravno da postoje i klasične skijaške kacige bez naočala. Pokušajte ih uskladiti s odijelom da budete u tonu.

Skijaške kacige za djecu – kako zaštititi mališane na snježnim padinama?

Zimski sportovi su, iako zanimljivi i puni adrenalina, jednako tako opasni i zahtjevni. Osim znanja i vještine potreba vam je odgovarajuća sportska oprema. Obavezni dio opreme zasigurno su zaštitne naočale, odnosno naočale za skijanje ili snowboard provjerenih i pouzdanih svjetskih proizvođača. Pronađite savršeni model skijaških naočala za vaše dijete i osigurajte maksimalnu sigurnost tijekom uživanja u nezaboravnim snježnim radostima. Na Ecipele.hr potražite široku paletu naočala za skijanje i snowboard poznatih svjetskih proizvođača. Što kažete na POC, UVEX, Quicksilver ili Head brendove? Prilikom odabira idealnog modela obratite pažnju na veličinu odnosno na dimenzije kacige. Imajte na umu to da ona u potpunosti mora odgovarati djetetovoj glavi; dakle, ne smije biti ne prevelika niti premala. S remenom koji se kopča ispod brade možete djelomično korigirati veličinu, međutim, ako je ona i dalje labava na glavi, obavezno potražite manju.

Skijaške kacige – najčešće postavljena pitanja

Kako odabrati veličinu skijaške kacige?

Savršeno prianjanje na glavu je ključna stavka o kojoj treba voditi računa prilikom odabira kacige odgovarajuće veličine. Kako bi služila svojoj svrsi kaciga mora optimalno pristajati uz glavu, što ne znači da treba biti pretijesna. U tu svrhu izmjerite opseg glave oko 1 cm iznad linije obrva. Dobivenu mjeru usporedite s tablicom veličina i veličinom odabrane kacige.

Na što paziti kod kupnje skijaških kaciga?

Osim na veličinu i dizajn, prilikom kupnje zaštitne kacige obratite pažnju na to možete li slobodno micati glavom. Odjenite skijaško odijelo, stavite kacigu i provjerite na vam kaciga nije uhvatila ovratnik. Isto tako, provjerite odgovara li vam položaj remena ispod brade.

Kako uskladiti skijašku kacigu s odijelom?

Prilikom odabira skijaške kacige imajte na umu boju odijela ili barem onu koja dominira kako biste na temelju nje mogli kupiti kacigu koja će „komplementirati“ vaš izgled. Naravno, nitko vam ne brani da na plavozeleno odijelo kupite narančastu kacigu. Sve ovisi o vlastitom ukusu.