100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

329 proizvoda

Sunčane naočale najbolja zaštita za vaše oči

Kako bi sunčane naočale bile najbolja zaštita za vaše oči birajte modele čija stakla imaju oznaku UV zaštite. Isto tako dobro proučite koje su boje stakla. Smeđa su ugodna za duge vožnje i boravak na srednje sunčanim mjestima, dok crna stakla skrivaju pogled i pružaju odličnu zaštitu tijekom cijelog dana, bez obzira gdje se nalazili. Što je bolje kupiti tamne ili svijetle okvire na sunčanim naočalama? Odgovor će dati vaš stil odijevanja. Tamne naočale možete kombinirati uz sve, ali svjetliji okviri su bolji izbor za ljeto. Boravite li u prirodi, vozite li bicikl ili kajak primjerice, ne zaboravite na nošenje sportskih sunčanih naočala čija su stakla svjetlija, najčešće crvenkasta kako biste neutralizirali odbljesak sunčanih zraka u prirodnom okruženju.

Modne sunčane naočale - širok asortiman dostupan na ecipele.hr

Modne sunčane naočale su zapravo i modni imperativ. Iz širokog asortimana dostupnog na ecipele.hr možete odabrati različite modele prilagođavajući ih vlastitim modnim stilovima. Kad je o trendovima riječ ove sezone su u fokusu avijatičarski modeli naočala, klasične naočale četvrtastih okvira i nešto velikih modela naočala kojima su okviri i stakla iste boje. Razmišljate li o tome mogu li se kupiti kvalitetne naočale on line, krenite u virtualnu kupovinu bez bojazni! Posebno ako dobro odredite oblik svojeg lica, ako imate sličan model naočala kod kuće, ali želite promjenu s novim okvirima i ako pratite trendove i želite ultimativni modni trend na svojim očima.

Muške sunčane naočale udobnost nošenja

Jesu li udobne naočale prilikom nošenja odnosno 'sjedaju' li dobro na vaš nos. O tome će presuditi detalj koji spaja lijevi i desni dio naočala i širina vašeg nosa. Imate li šire lice i dominantan nos birajte naočale sa žičanim spojem kojeg nećete ni osjetiti prilikom nošenja. Muškarcima sitnijeg lica savršeno pristaju modeli naočala 'iz jednog komada' koji naglašavaju pogled. Nakon što su naočale dobro ‘sjele’ na nos testirajte i pogled- gdje god oko pogleda, taj pogled treba biti kroz stakla naočala. Tako ćete oči sačuvati od sunca i odabrati dovoljno velike okvire naočala.

Muške naočale - često postavljena pitanja

Koje sunčane naočale za muškarce odabrati?

Odgovor se krije u tome za koju prigodu trebate naočale. Jer nije svejedno trebate li dnevne naočale koje će sačuvati oči od sunčevih zraka dok vozite na posao, ručate na otvorenim terasama i poslijepodne vozite bicikl po gradu ili trebate naočale za aktivno bavljenje sportom. Na ecipele.hr vas čeka veliki izbor različitih modela naočala s opisima koji su i vodič za kupovinu željenog modela.

Kako odabrati naočale prema obliku lica?

Prvo i osnovno pravilo je usklađivanje modela naočala i oblik lica. Znate li koji model naočala pristaje vašem obliku lica? Odgovor na to pitanje je zapravo i zadovoljavanje osnovnog pravila, jer ako odaberete premale ili prevelike okvire naočale ne postaju vaše 'druge oči' nego detalj koji narušava skladi i proporciju lica. Imate li sitnije lice, naglašen nos i bradu birajte okrugle oblike sunčanih naočala. Muškarcima ovalnog oblika lica pristaju avijatičarski oblici naočala, dok krupnim muškarcima okruglog oblika lica četvrtasti oblici naočala. Prilikom kupovine novog modela naočala važno je odrediti oblik lica i vodoravnu liniju koju prekrivaju naočale. Tada ćete dobiti i odgovor koji vam model i veličina treba.

Koje naočale za kratku kosu odabrati?

Kad ste pronašli naočale koje lijepo pristaju vašem obliku lica, koje su dovoljno lagane i dizajnirane tako da lagano prekrivaju vaš pogled, važno je uskladiti i stil. Spadate li u sportske tipove koji uvijek imaju kratku kosu i ne nose bradu odaberite model naočala koji će dominirati vašim licem. Za one koji imaju dugu kosu i stiliziranu bradu prikladnije su klasične naočale koje će se samo uklopiti u sve detalje koji su već na licu.