100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Što uzeti u obzir pri odabiru dječjih satova?

Djetetu je teško razumjeti vrijeme, jer ga nemože dodirnuti, vidjeti, osijetiti ili čuti. Zato je najbolje da im pokažemo kako vrijeme možemo mjeriti satom. Nakon što dijete usvoji znanje, moći će naučiti kako mjeriti vrijeme, koliko će mu primjerice trebati da optrči krug oko zgrade, koliko je to još 10 minuta koliko još može ostati na igralištu prije nego dođe doma i koliko još minuta ima prije završetka školskog sata. Sama kupnja sata puno je više od iste, ona pomaže vašem djetetu da se počne osamostavljivati, uči ga odgovornosti i neovisnosti. Kad kupujete dječji sat tebate uzeti u obzir njihove godine (što je dijete mlađe, satovi trebaju biti jednostavniji, bez dodatnih dugmadi, ali uvijek zabavni i šareni). Nadalje treba uzeti u obzir zna li dijete baratati sa pojmom kazaljki ili ne (ako nezna uzmite mu onaj digitalni, koji će pokazivati brojke). Ako vaše dijete sudjeluje u sportu ili drugim tjelesnim aktivnostima odaberite onaj sat koji ima čvršći remen i kučište, većina sportskih satova ima i štoperice koje će im pomoći mjeriti vrijeme. Ako se dijete bavi vodenim sportovima odaberite onaj sat koji je otporan na vodu. Definitivno preporučavamo za malo stariju djecu odabrati dječje satove koji imaju ugrađen gps signal. Takav elektronski dječji sat u svakom trenutku će vam dati mogućnost da znate gdje vam se dijete nalazi i biti sigurni po tom pitanju. Pobrinite se i da ugodite svom klincu, kupujući im satove njihovim omiljenih junaka iz crtića ili superheroja ili samo one možda koje svijetle u mraku, kako bilo slušajte njihove želje, pa ćete oboje biti zadovoljni kupljenim poklonom.

Koji tipovi dječjih satova su dostupni na tržištu?

Postoje takozvani analogni satovi, koji imaju kazaljke koje pokazuju sat, minute, ponekad i sekunde. Digitalni dječji satovi pokazuju vrijeme na LED ekranu, sa kazaljkama ili u obliku numeričkih brojki. Dječji sportski satovi, robusniji su od drugih modela, imaju značajke kao što su mjerač vremena i pogodni su za sve vrste sportova, većina ih je i vodonepropusna. Pametni dječji satovi omogućava vašem djetetu igranje, slikanje fotografija, zvanje na mobitel i ima u sebi ugrađen gps sistem. Jedino je manjkavost takvog sata što se može u nebrizi, trčanju i nestašluku razbiti ekran, a i baterija takvih satova puno manje traje nego kod digitalnih ili analognih.

Najbolje opcije dječjih satova na Ecipele.hr

Ako još neznate za koji se sat odlučiti, posjetite stranice Ecipele.hr koji nudi velik izbor dječjih satova za djevojčice i dječake. Bilo da ćete uzeti one sportske robusnije poput marki sata Lorus ili elegantinije poput brenda Lacoste ili pak digitalni G-Shock, nećete pogriješiti. Svaki od njih je vrhunske izrade i kvalitete, remena od gume ili plastike tako da ga vlaga neće oštetiti, a ovi opremljeniji sportski otporni su i na vodu. Za one najmađe preporučujemo satove Hype, koji svojim koloritetom odaju pravu razigranost i dječju radost.

Dječji satovi – često postavljana pitanja

Koji dječji sat izabrati?

Vodite se prema godinama svojeg djeteta, za što mu točno treba sat, sportski ili obični. Ako imate povjerenja i dijete nije previše nestašno kupite mu pametni dječji sat koji ima u sebi igrice, gps koji će vama biti od velike koristi, a i moći će vas nazvati bez da nosi mobitel sa sobom.

Od koliko godina dijete može nositi sat?

Nepostoje stroga pravila kada dijetetu kupiti sat, ali sa 3 godine dijete bi već trebalo učiti polagano osnove vremena, stoga nakon toga nema razloga da mu ne priuštite za početak jedan jednostavniji dječji sat u stilu njegovog ili njezinog najdražeg crtanog junaka.