100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Veličina
Ponuda
Brand
Boja
Vrsta proizvoda
Tip kopčanja
Proizvodi: 645
Prikaži identifikator verzije

Muške cipele za treking - stabiliziraju gležnjeve i štite stopala od vlage

Šetanje, pješačenje i planinarenje mnogo je više od obične rekreacije i uživanja na svježem zraku. Svaki oblik kretanja dobar je za našu fizičku spremu i mentalno zdravlje jer, između ostaloga, pridonosi i borbi protiv stresa. No da bismo se bezbrižno kretali, moramo imati odgovarajuće cipele koje trebaju biti udobne, ali i sigurne za nogu. Za hodanje po manje zahtjevnim, suhim terenima, odlazak na izlete i treking kupite laganije muške cipele za treking. One su udobne, potplati im nisu jako visoki i u njima ćete se s lakoćom kretati. Takve su cipele izrađene od lakših materijala, prozračnije su, ali će dobro štititi stopalo i omogućiti mu fleksibilnost pri kretanju. Pri tome valja imati na umu da neće toliko štititi gležnjeve od izvrtanja i namijenjene su ljubiteljima pješačenja koji se spretno kreću po različitim vrstama terena. Budući da hodanje po prirodi zahtijeva određeno znanje i oprez, pa čak i ako se krećemo po jednostavnijim terenima i blažim uzbrdicama, odabir prave i kvalitetne obuće svakako je važan dio pripreme i sigurnosti. Visoke muške treking cipele nešto su teže i glomaznije, s grubljim potplatom, ali pružaju bolju zaštitu i čuvaju gležanj koji je najviše izložen pri hodanju po neravnom i zahtjevnijem terenu.

Muške planinarske cipele – najvažniji element opreme turista

Muške cipele za aktivnosti na otvorenom pravi su izbor ako se češće bavite planinarenjem i krećete po različitim gorskim terenima. Čak i usred ljeta kada turistički istražujete okolicu i uživate u prirodi. Za hodanje po manje zahtjevnim i suhim terenima obično je udobnije nositi niske muške planinarske cipele ili barem cipele za treking, koje su lakše pa je hodanje u njima opuštenije. No, visoke cipele imaju i svoju veliku prednost – nude znatno bolju potporu vašim gležnjevima. Naše stopalo trpi puno veći pritisak tijekom planinarenja nego pri hodanju po normalnom terenu. Visoka planinarska obuća izrađena je tako da dobro fiksira gležanj i sprečava uvrtanje stopala u slučaju pada ili klizanja. Stoga muške planinarske cipele trebaju udobne, ali i sigurne, a pri njihovu odabiru potrebno je paziti na kvalitetu i trajnost materijala. Kod planinarske obuće važno je i od kakvog je materijala, budući da stopalo u planinarskoj obući treba dodatnu potporu koju osigurava posebna presvlaka unutar obuće. Osim toga, preporučuje se da budu vodonepropusne, a da materijal od kojeg je obuća izrađena omogućava stopalu da diše. Prilikom nošenja muške cipele za planinarenje osjetit ćete da amortizira vaše korake, dodatnu potporu za petu i shvatit ćete koliko su neravnine na terenu ublažene zahvaljujući dobrim potplatima.

Visoke muške treking cipele – stabilna obuća za najzahtjevnije rute

Odabir prave planinarske obuće iznimno je važan jer omogućuje hodanje po više i manje zahtjevnim višim terenima. Dogodi li vam se proklizavanje ili nezgodno zagazite, visoke planinarske čizme bolje će zaštititi gležnjeve od mogućih ozljeda. One možda jesu teže, ali su i neophodna oprema u planinama, na mokrim površinama i sipištima. Za izlete na veće nadmorske visine jedini pravi izbor su visoke muške planinarske čizme koje su više, robusnije i imaju grublji potplat koji pruža dobro prianjanje. Pažljivo birajte vrstu potplata, pogotovo ako planirate pješačiti po kamenitom terenu, preskakati korijenje i kretati se po vlažnom tlu gdje se možete poskliznuti. Osim toga, planinarske cipele toplije su zbog izolacijskih materijala, pa vam neće biti hladno za noge.

Muške planinarske cipele preko gležnja – često postavljana pitanja

Kako odabrati cipele za planinarenje?

Vaši nožni prsti ne bi trebali dodirivati vrh cipele, a stopala se ne bi smjela pomicati prilikom hodanja i drugih aktivnosti, ali bi vam trebala pružiti osjećaj sigurnosti i kontrole nad vlastitim pokretima. Na ecipele.hr pronaći ćete brojne poznate brendove poput adidas, Grisport, Salewa, CMP, Salomon čija vas kvaliteta neće razočarati.

Kako vezati cipele za treking?

Najbolje je zavezati cipele za treking tako da prvo zategnete vezice na prednjem dijelu stopala - prema prstima, jer će tako peta bolje sjesti, na sredini stopala vezice mogu biti slabije zategnute da bi se stopalo lakše savijalo pri kretanju, a zatim vezice umjereno čvrsto zategnete i zavežete tako da vam bude udobno.