100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 45 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

71 proizvoda

Muške trekking sandale – sigurnost tijekom dugih izleta

Svi ljubitelji odlaska u prirodu dobro znaju da bez odgovarajuće obuće to nikako nije moguće, a i da obuća treba biti prilagođena i vremenskim uvjetima. Kada je vani jako vruće, tada su u tim situacijama najbolji izbor sandale za planine jer osiguravaju siguran korak, a istovremeno i prozračnost i udobnost stopalima. Planinske sandale posebno su osmišljena obuća, prilagođena neravnim terenima, a koja su idealan izbor i za duge izlete u prirodu i u planine, ali i za dugotrajne šetnje gradom kada je vrlo toplo. Ako tražite obuću za ljeto i udobnost vam je na prvom mjestu, tada razmislite o muškim sandalama za trekking, čak i ako ih ne planirate nositi u planinu jer je riječ o vrlo ugodnoj i izdržljivoj obući koju ćete moći bez problema nositi puno vremena, posebice zahvaljujući ugodnom ulošku. Muške sandale za planine dostupne su u bogatom izboru različitih modela među kojima će svatko pronaći onaj koji će mu idealno odgovarati i vrlo je moguće da jednom kada ih obujete da ćete ih nositi cijelo ljeto.

Muške sandale za planine – na što obratiti pažnju pri odabiru?

Kada birate muške trekking sandale tada posebnu pažnju trebate obratiti na prednji dio cipele. Naime, dostupni su modeli koji imaju zatvoren dio oko prstiju i oni s otvorenim prstima. Ako tražite trekking sandale u kojima ćete prvenstveno ići u prirodu, tada su bolji izbor modeli sa zatvorenim prstima jer ćete na taj način spriječiti potencijalne udarce i ozljede prstiju, dok su za lagane šetnje bolji izbor otvoreniji i prozračniji modeli. Nadalje, trebate provjeriti za koje je terene prilagođen potplat. Pojedini su potplati bolji za glatke i skliske terene, dok su drugi bolji izbor za mokre i vlažne terene, a obje vrste osiguravaju odličnu razinu prianjanja, sprječavajući na taj način potencijalne ozljede. Muške sandale za planine dostupne su u širokom spektru različitih modela. Tako možete, na primjer, birati među modelima na vezanje i čičak, ovisno o tome koji više odgovara vašim preferencijama. Isto tako, dostupni su primjerci u raznim bojama, od crne, sive, smeđe i zelene, kao i oni raznobojni koji će unijeti živost u vašu planinarsku modnu kombinaciju.

Sandale za trekking u planinama – čvrsta i izdržljiva izrada

Kada kupujete obuću za planinu, tada potražite modele od najpopularnijih svjetskih proizvođača kako biste dobili najbolju kvalitetu. Neki od njih su na primjer Keen trekking sandale te muške trekking sandale Salomon, kao i muške trekking sandale Hi-Tec. Riječ je o specijaliziranim proizvođačima koji koriste najkvalitetnije materijale koji mogu izdržati i najveće napore, i logično je da su često prvi izbor kupaca. Nakon nošenja, sandale za trekking potrebno je u potpunosti osušiti prije nego ih spremite u zatvoreni prostor kako se ne bi uvukla vlaga i s vremenom oštetile.

Muške trekking sandale – često postavljana pitanja

Koje sandale nositi u planine?

Ako ste odlučili nositi sandale u planinu, tada odaberite muške trekking sandale koje pružaju odgovarajuću podršku stopalima. Obuća za planinu treba biti primjerena naporima do kojih tijekom planinarenja može neminovno doći.

Koje trekking sandale odabrati?

Kad birate trekking sandale, tada možete birati među zatvorenijim i otvorenijim modelima, kao i među onima s različitim načinima vezanja. Naravno, možete birati i svoju omiljenu boju obuće.