100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 349 kn (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

355 proizvoda

Ženske cipele za planinarenje – savršenstvo na stazi

Svi ljubitelji planinarenja znaju da je najvažnija stvar kod odlaska u planinu – kvalitetna obuća. Bez obzira jeste li početnik, rekreativac ili profesionalac, bez kvalitetne potpore nećete daleko stići, u najgoroj varijanti može čak doći i do ozljede. Planinarske i treking staze pune su iznenađenja, čak i ako se staza na početku čini ravnom i bez zahtjevnih dijelova, to nije garancija da se već nakon sljedećeg zavoja ili proplanka neće pojaviti neki dio koji će zahtijevati posebna planinarska umijeća. Upravo je u tim trenutcima cipela za treking najbolji i pratitelj i prijatelj.

Ženske ljetne cipele za treking – udobnost i izdržljivost

Iako je vrijeme po ljeti uvijek toplo, često i jako vruće, kvalitetne ženske ljetne cipele za treking pružit će vam udobnost, bez obzira na vrućinu. Isto tako, važno je da ženske treking cipele za ljeto budu izdržljive kako biste bili sigurni da vas neće iznevjeriti na polovici puta do vrha. Modeli za toplije razdoblje u godini često su ispod razine gležnja kako se noge ne bi pretjerano zagrijavale.

Ženske zimske cipele za treking – stabilnost i prianjanje

Odlika dobre ženske cipele za treking jest da čvrsto prianja uz nogu i čvrsto ju drži i da pruža stabilnost u hodu, posebice tijekom zime i hladnog vremena kada nije rijetkost naići na zaleđen dio puta. Zimski su modeli obično nešto viši kako bi nogama bilo toplije, ali kako bi i pružile dodatnu zaštitu u slučaju lokvi i vode na planinarskoj stazi. Zahvaljujući tome što su nešto više, razina čvrstoće i prianjanja je veća nego kod ljetnih modela. Zimske je cipele potrebno obavezno zaštititi impregnacijskim sprejom kako bismo postigli otpornost na vodu, što je nužno u razdoblju godine kada je mnogo padalina.

Ženske cipele za treking – često postavljana pitanja

Koje ženske cipele za treking odabrati?

Odabir ženske cipele za treking ovisi o tome koliko ćete ih koristiti, u koje doba godine te na kakvim terenima. Ako ste strastveni ljubitelj trekinga i koristite ih često, bitno je odabrati najkvalitetniji dostupni model jer ćete ih puno koristiti i provoditi vremena u njima. Naravno, postoje posebni modeli za topliji i hladniji dio godine, i profesionalci će imati barem dva para. Rekreativni korisnici mogu se odlučiti za laganije, amaterske modele, pogotovo ako ih neće često koristiti.

Ženske ljetne cipele za treking – gdje ih kupiti?

Ženske ljetne cipele za treking dostupne su i u specijaliziranim dućanima sportske opreme, ali i u dućanima koji prodaju sve vrste obuće. Svaki je model drugačiji i bitno je odabrati baš onaj koji idealno odgovara vašem stopalu, jer je u slučaju cipele za treking neuobičajeno važno da bude udobna i da čvrsto drži nogu

Ženska zimske cipele za treking – koja kompanija je najbolja?

Mnogo je kvalitetnih kompanija koje nude ženske cipele za treking, a često se među njima ističe Salomon. No, kako je već ranije rečeno, svaku cipelu treba isprobati prije kupovine, ili ju kupiti u e-trgovini koja ima mogućnost povrata, kako biste bili sigurni da je idealna, baš za vas. Ono što je nekome najbolje i najugodnije, ne treba nužno biti i vama.

Ženske ljetne cipele za treking – koju veličinu odabrati?

Kada je riječ o ženskim ljetnim cipelama za treking, savjet je odabrati cipelu koja je pola broja do broj veća od vašeg stopala. Nekoliko je razloga za to. Prvo, često se za treking nose dva para čarapa te stopalo treba imati dovoljno mjesta u tom slučaju, ali i zbog toga što se stopalo nakon dugotrajnog hodanja raširi i potrebno je da ima dovoljno mjesta. Nikada nemojte obuti cipele za treking i otići na stazu bez da ste ih nosili barem nekoliko minuta u kućnim, „kontroliranim“ uvjetima kako biste se uvjerili da su vam zbilja ugodne.