100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 46 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

320 proizvoda

Obuća za trail – koje su njezine prednosti i karakteristike?

Divan je osjećaj trčati po raznoraznim terenima u prirodi, uz mirise i zvukove prirode, na svježem zraku, uz nezaboravne poglede. Međutim, kao i kod većine aktivnosti na otvorenom, i trail trčanje, odnosno terensko trčanje, zahtijeva odgovarajuću opremu od koje je najvažnija obuća. Ako osjećate da vaša trenutačna obuća u kojoj ne trčite po cesti, već po prirodi i raznim podlogama, ne prianja dobro uz podlogu – onda vam zasigurno treba trail obuća. Obuća za trail posebno je dizajnirana za trčanje po izazovnim podlogama od kojih će neke možda biti mokre i prljave, a potplati takve obuće dizajnirani su za prianjanje na mokrom, blatnjavom ili mekom tlu. Trail obuća posebno je korisna za prelaženje udaljenosti na strmim padinama, za trčanje po mokrim, blatnim stazama ili stazama prekrivenima snijegom. Ukratko, obuća za trail najčešće ima gumene potplate koji dobro prianjaju, štite nogu od izvrtanja zbog kamenja, korijena i izbočina koje se nalaze na terenu, mnogo su izdržljivije, a stoga i kruće od druge obuće.

Muška trail obuća za trčanje – smanjite rizik od ozljeda odabirom prave obuće

Muška trail obuća za trčanje štiti vaša stopala na način na koji to ne mogu obične tenisice za trčanje. Ona omogućuje nesmetano trčanje po različitim površinama. Muška trail obuća za trčanje stvorena je kako bi smanjila ozljede zahvaljujući dovoljnoj amortizaciji i potpori koju pruža. Ona dobro prianja uz podlogu po kojoj trčite te čuva vaša stopala, gležnjeve i koljena. Osim toga, takva muška trail obuća mnogo je izdržljivija od bilo koje druge baš zbog zahtjevnih terena preko kojih u njima prolazite. Kamenje i korijenje preko kojih trčite mogu ozlijediti vaše stopalo ili zglob te uništiti vašu obuću. Zato trail obuća ima zaštitne slojeve u gornjem dijelu kako bi se spriječio osjećaj neudobnosti dok gazite po zahtjevnom terenu i kako bi se smanjila mogućnost oštećenja obuće. Neki modeli imaju i zaštitu, poput tankog komada plastike ili ugljičnih vlakana, utisnutu u međupotplat trail trkače obuće kako bi spriječila da oštro kamenje prodre u potplat. Trail obuća za trčanje trebala bi vam biti udobna, trebala bi čvrsto prianjati oko sredine stopala, a na području prstiju morate imati dovoljno mjesta kako bi se prsti mogli raširiti. Te karakteristike su ključne jer obuća mora održavati vaša stopala stabilnima na neravnom terenu, dok širi prednji dio obuće ostavlja dovoljno prostora prstima pri penjanju uzbrdo i nizbrdo.

Najbolju obuću za trail premium brendova pronađite na ecipele.hr – Salomon, Adidas, Nike, Merrell i drugi

Merrell trail obuća na glasu je kao jedna od najboljih trail obuća među ljudima koji su se odvažili prohodati cijeli Camino de Santiago u Španjolskoj. Adidas i Nike dobro su poznati brendovi koji izrađuju sportsku obuću za sve namjene, pa tako i za trail. U njihovoj ponudi možete pronaći i cijeli niz tenisica namijenjenih za trčanje po cesti i trail. Trail obuću Salomon karakterizira jedinstveni spoj male težine, izdržljivosti, stabilnosti i zaštite za trčanje i brzo planinarenje po neravnom terenu i trailu. Koju god tvrtku odabrali, nećete pogriješiti jer u našoj ponudi nalazi se samo najbolja trail obuća.

Muška trail obuća – često postavljena pitanja

Trail obuća za trčanje – koju izabrati?

Što je staza po kojoj trčite izazovnija i neravnija, to muška trail obuća mora biti izdržljivija. Izaberite trail obuću koja vam je udobna, čvrsto prianja uz stopalo i u njoj imate dovoljno mjesta da možete s lakoćom raširiti nožne prste. Ovisno o terenu na kojem je planirate nositi, izaberite onu mušku trail obuću koja ima kvalitetna ojačanja.

Što je trail obuća za trčanje?

Trail obuća za trčanje posebno je dizajnirana obuća za trčanje izvan ceste, bilo da se radi o šumi, stazama, plažama ili travnatom terenu. Ako volite trčati po prirodi, a ne po cesti, nabavite trail obuću. Stopala će vam biti zahvalna.