100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 45 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

1760 proizvoda

Kapa sa šiltom – moderno rješenje za ljeto

Svi već jako dobro znaju da je po ljeti i jakom suncu potrebno dobro zaštititi glavu. Zašto onda ne biste zaštitili svoju glavu nečim modernim? Muška bejzbolska kapa postala je modni klasik koji štiti glavu, ali, zahvaljujući isturenom šiltu, i oči. Kapa sa šiltom prekrasno se uklapa u sve ljetne modne kombinacije, a najbolje odgovara onima s ležernijim štihom. Riješite dva problema jednim rješenjem – šiltericom – zaštitite glavu i budite moderni tijekom cijelog ljeta.

Muške šilterice – idealan izbor za aktivne ljude

Tijekom ljeta svi volimo biti aktivni i provoditi puno vremena vani, a upravo je u tom slučaju muška šilterica odličan izbor. Danas možete naći modele kod kojih je stražnja polovica napravljena od mrežastih materijala, što omogućava kruženje zraka te manje zagrijavanje glave, čak i na najjačem suncu. Bavljenje sportom tijekom cijelog ljetnog dana moguće je uz odgovarajuću opremu – muška je šilterica baš to, odgovarajuća oprema za ljetno razdoblje. Ako planirate provoditi puno vremena tijekom najjačeg sunca, bolje je odabrati modele svjetlijih boja jer one manje privlače sunčevu svjetlost.

Muški šešir sa šiltom – originalno obilježje vašeg stila

Ako se želite istaknuti iz gomile, zašto se ove sezone ne biste odlučili za muški šešir? Zasigurno nećete proći neopaženo, a i glava će vam biti zahvalna što je ju zaklonili od sunca.

Često postavljana pitanja

Kako odabrati kapu sa šiltom?

Izbor je zaista raznovrstan, od boja i materijala, do oznaka koje se nalaze na mnogo kapa sa šiltom. Razmislite o boji koja vam se najviše sviđa, ali i modnim kombinacijama uz koje ju planirate nositi, te tada odaberite onu koja tome najbolje odgovara. Mnogo bejzbolskih kapa ima različite oznake na sebi – od naziva brendova proizvođača do oznaka sportskih klubova – ako ste obožavatelj bilo čega od navedenog, rado ćete odabrati taj model i s veseljem ga nositi tijekom cijelog ljeta. Ako planirate nositi kapu dugo vremena, dobro pogledajte od kakvih je materijala napravljena kako biste bili sigurni da će koža na glavi moći disati.

Kako oprati bejzbolsku kapu?

Naravno, bejzbolske se kape mogu prati, ali potrebno je obratiti pažnju na upute o pranju na ušivenoj etiketi. Kape se ne preporuča prati u perilici rublja jer se mogu izobličiti (i zasigurno ne sušiti u sušilici!), bolje ih je prati na ruke u mlakoj vodi s blagim deterdžentom. Na taj ćete način produžiti vijek svoje kape i sačuvati njezin oblik. U nekim je slučajevima šilt napravljen od tvrdog kartona i stoga ga nije preporučljivo previše močiti, zato je dobro detaljno proučiti upute kako ne biste uništili kapu tijekom pranja. Ako kapa ima samo poneku mrlju, možda ćete ju uspjeti otkloniti samo pomoću vlažne krpe, ponekad nije potrebno močiti cijelu kapu.

Kako izmjeriti veličinu kape?

Kako biste odredili veličinu kape, potrebno je izmjeriti najveći opseg glave iznad ušiju. Uzmite krojački metar i izmjerite obujam glave u centimetrima i dobili ste potrebnu veličinu. Kape se prodaju bilo kao jedan broj, od 53 do 62, bilo kao dvobroj, npr. 55-56, 57-58, 59-60. Ponekad se kape nakon pranja mogu malo stisnuti, pogotovo ako su napravljene od prirodnih materijala poput pamuka, vrlo često je dovoljno samo ju staviti na glavu i kapa će se raširiti i vratiti u prvobitnu veličinu. Ako se to ne dogodi, većina kapi za bejzbol ima na zadnjoj strani prilagodljiv dio pomoću kojega možete proširiti kapu. Naravno, u slučaju da se kapa previše proširila, pomoću tog dijela možete i smanjiti kapu.