100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 46 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

51 proizvoda

Meindl – brendirana obuća za prirodu po ukusu vrlo zahtjevnih kupaca

Nekada su njemački gradovi bili dom brojnih tvornica koje su pružale mnogo radnih mjesta i igrale važnu ulogu u njemačkom gospodarstvu, a zatim su mnoge počele seliti proizvodnju na druge kontinente i u druge dijelove svijeta zbog manjih troškova. Meindl se odlučio upravo za suprotno. Njihova se tvornica još uvijek nalazi u Kirchanschoringu u Bavarskoj, a u pogonu je već više od 300 godina. Meindl definitivno ima snažno obućarsko nasljeđe, a tijekom godina razvili su identitet kao modna marka koja se usredotočuje na izvrsnost izrade. Jedna od sjajnih stvari koja se ističe u Meindlovom proizvodnom procesu je to da svaki par obuće prolazi više od 200 provjera prije nego što stigne u trgovinu. Najveća pozornost se pridaje čak i najsitnijim detaljima kako bi osigurali da su proizvedene Meindl cipele najbolje kvalitete. Oduševljava i podatak da Meindl i danas njeguje neke od tradicionalnih pristupa izradi obuće, tako i danas svaki par obuće ručno izrađuje postolar, a jedini strojevi koji se koriste su rezač kože, šivaći stroj i Gore-Tex oprema za ispitivanje sigurnosti. Osim toga, cipele Meindl su sa svojom ručnom izradom poprilična rijetkost u današnjem svijetu. I Meindl muške cipele i Meindl ženske cipele zbog toga uživaju u velikoj popularnosti diljem svijeta.

Meindl treking cipele - visoka udobnost na najzahtjevnijim stazama

Meindl se usredotočio na dizajniranje obuće koja će izdržati test vremena. Tako su Meindl treking cipele plod znanja koje je osvojilo brojne nagrade neovisnih institucija, časopisa, izložbi na otvorenom i drugih obućarskih organizacija. Znanje koje se skupljalo generacijama u kombinaciji s vrhunskim materijalima i tehnikama izrade pružit će vam vrhunsku udobnost na najzahtjevnijim stazama i zasigurno vas osvojiti potporom prilikom svakog koraka. Čak i ako niste obožavatelj najzahtjevnijih staza, Meindl treking cipele će briljirati i na manje zahtjevnom terenu, a vaše će noge u svakom slučaju uživati u vrhunskoj udobnosti i potpori koju pruža kvalitetna izrada Meindl treking cipela.

Meindl čizme - najbolja zaštita stopala tijekom planinskih izleta

Ako tražite najbolju zaštitu za vaša stopala tijekom planinskih izleta, svakako će vas oduševiti Meindl planinske čizme koje će se odlično snaći na svim vrstama terena. S njima će svaka pustolovina u planinama biti sigurnija, a vi ćete uživati u udobnosti koju može pružiti samo ručna izrada posvećena detaljima i kvaliteti. Meindl čizme će postati vaš dugogodišnji pratitelj, a spoj tradicije i novih tehnologija će vas zasigurno toliko oduševiti da ćete se vratiti po još koji model kako biste imali siguran izbor za svaki oblik pustolovina u prirodi.

Meindl cipele - često postavljana pitanja

Kako impregnirati Meindl cipele?

Najbolje je impregnirati Meindl cipele kada još nisu posve suhe jer su tada pore na koži još uvijek otvorene i hidroizolacija može prodrijeti dublje. Koristite Meindl WetProof ili neki drugi vodonepropusni sprej za čizme od tekstilnih materijala. Hidroizolaciji je potrebno oko 24 sata da postane potpuno učinkovita. Meindl cipele uvijek treba više puta impregnirati kako bi se voda i nečistoća mogle trajno odbijati.

Kako odabrati Meindl cipele?

Meindl cipele će vam odlično poslužiti čak i prilikom najzahtjevnijih aktivnosti u prirodi, a prilikom odabira je važno da izaberete par u kojem se vaše noge osjećaju stabilno i udobno. Svakako obratite pozornost na veličine kako biste odabrali veličinu u kojoj se vaša noga osjeća sigurno. Sigurno ćete naći nešto za sebe jer Meindl ima veliki izbor čizama i cipela i obuhvaća sve oblike i veličine stopala. Izrađuju čak i specifičnu široku liniju čizama pod nazivom Comfort fit koja se ističe širim prednjim dijelom stopala.