100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Veličina
Ponuda
Brand
Boja
Podstava
Tip kopčanja
Proizvodi: 926
Prikaži identifikator verzije

Ženske planinarske čizme – koje su najudobnije za planinarenje?

Sve se više ljudi odlučuje provoditi svoje slobodno vrijeme u prirodi zbog pozitivnih utjecaja koje ima na zdravlje i raspoloženje, no odlazak u prirodu zahtijeva određenu pripremu. Na primjer, kada idete na planinarenje trebate imati odgovarajuću obuću kako ne bi došlo do nepotrebnih ozljeda koje se mogu vrlo jednostavno spriječiti. Pri odabiru odgovarajućih cipela za planinu, razmislite po kojim ih turama planirate nositi. Ako ćete birati laganije i jednostavnije ture, tada su primjerenije niske cipele za planinarenje, no, u slučaju da se planirate odvažiti i na zahtjevnije ture na višim predjelima planina, tada biste trebali odabrati visoke planinarske čizme. Iako su niske udobnije, visoke planinarske čizme pružaju bolju razinu potpore gležnjevima koji su najizloženiji naporima tijekom planinarenja, posebice kada je riječ o strmim i vlažnim terenima. Pri kupovini čizama, odaberite model koji je pola broja do broj veći od onog koji inače nosite, zato da možete obuti dva para čarapa ako vam bude hladno, ali i zato što se stopalo tijekom napora širi, pa ćete si na taj način osigurati dodatnu razinu udobnosti.

Obuća za planinu – zgodno i udobno rješenje za bijeg preko vikenda s prijateljima

Ženske planinarske čizme dostupne su u cijelom spektru raznovrsnih modela, među kojima će svatko vrlo lako pronaći onaj idealan za sebe. Naime, kada se želimo odmoriti i otići preko vikenda na neko lijepo mjesto s prijateljima, zadnje što želimo na tom putovanju jest neudobna obuća. Upravo je iz tog razloga potrebno odabrati odlične i kvalitetne ženske čizme za planinu koje će nam omogućiti uživanje u prirodi i dobrom društvu.

Ženske čizme za planinu – raznovrsna obuća za otvoreni prostor

Ženske planinske čizme dostupne u cijelom spektru različitih modela: birajte među različitim vrstama potplata, materijala izrade, ali i željene boje, kako biste ih mogli jednostavno uskladiti s ostatkom svoje modne kombinacije. A budući da odlično izgledaju i lako se modno usklađuju, mnoge žene nose svoje ženske zimske planinarske čizme i u drugim prilikama, ne samo pri odlasku u planinu. Naime, zahvaljujuću svojoj udobnosti, ali i izdržljivosti, često ih se odabire i svaki dan, pogotovo kada je hladno i kada je vrijeme loše, upravo zato što omogućavaju stopalima da budu na suhom i toplom cijelo vrijeme nošenja.

Ženske planinarske čizme – često postavljana pitanja

Kako nositi ženske planinarske čizme?

Ženske planinarske čizme nose se u raznim situacijama. Iako je njihova prvobitna namjena odlazak u planinu, mnogi ih nose svaki dan, u školu ili na predavanje, a čak i na posao, upravo zahvaljujući njihovoj kvaliteti i izdržljivosti, ali i modernom izgledu. Odlično se uklapaju u različite modne stilove, od onih ležernih i sportskih, do onih elegantnijih: tako su na primjer proteklih sezona postale pravi hit kombinacije koje sadrže lepršave ženstvene haljine cvjetnog uzorka i masivne čizme. Čak i ako niste ljubiteljica planinarenja, vrlo ćete lako pronaći situacije u koje se odlično uklapaju planinarske čizme.

Kako zavezati planinarske čizme?

Planinarske čizme trebaju osiguravati stabilnost stopala i gležnja, i upravo ih je zbog toga vrlo važno čvrsto zavezati. Pojedini modeli imaju dodatne rupice ili kukice u koje je moguće uvesti vezice i na taj način osigurati dodatnu čvrstoću. Osim toga, tijekom uspona na planinu želite se usredotočiti na hodanje i na vizure oko sebe, a ne vezanje obuće.