30 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Veličina
Ponuda
Brand
Boja
Tip kopčanja
Kalup
Proizvodi: 88
Prikaži identifikator verzije

Ženska obuća za tenis koju morate imati na terenu

Tenis je sport s mnogo brzih zaustavljanja i brzih pokreta te je mnogo bočnih kretanja. Stoga je važno imati obuću koja je dizajnirana tako da pruža maksimalnu potporu stopalu i da bude izdržljiva. Kvalitetna ženska obuća za tenis važna je ne samo zato da bismo što bolje igrali već i da bismo tenis igrali sigurno, bez ozljeda. Bilo da tražite tenisice za početnike ili najbolje tenisice za žene na tržištu, na ecipele.hr pronaći ćete veliki izbor ženske obuće za tenis vrhunskih brendova poput Adidas, Asics, Head, New Balance, Nke, Wilson.

Potplat ženske obuće za tenis – fleksibilnost i prianjanje

Potplat ženske obuće za tenis za igranje na tvrdim terenima najčešće ima modificirani uzorak riblje kosti kako bi došlo do savršenog prianjanja uz podlogu i otpuštanja. Takva obuća često će imati i međupotplat koji će pomoći pri prijenosu energije na svaki vaš korak i apsorbirati udarce zbog tvrđe površine. Potplat ženske obuće za tenis za igranje na glinenim terenima obično će imati punu riblju kost (cik-cak). Ovaj uzorak pomaže da vam glina ne uđe u potplat i da obuća bolje prianja uz teren pri sprintu, zaustavljanju ili mijenjanju smjera. Ako se i skupi malo gline u potplatu, uz nekoliko blagih udaraca po cipeli glina će ispasti. Dizajn riblje kosti čini kretanje s jedne na drugu stranu kontroliranim, takav potplat pomaže pri sigurnom kretanju naprijed i natrag. Trava je mnogo mekša za tijelo i zglobove. Na ovoj podlozi igra se brzo, a da biste to postigli, nosit ćete tenisice s odgovarajućim potplatom za travnate terene. Potplat tenisice za travnate terene ima sitna ispupčenja koja omogućuju odlično prianjanje na površini koja često može biti skliska. Neravni potplati neće oštetiti teren i pomoći će igračima da se osjećaju ugodno pri brzom kretanju na ovoj podlozi. Za razliku od tenisica za tvrde terene, ova se obuća ne može koristiti na drugim podlogama.

Ženska obuća za stolni tenis – zaštita protiv vjetra i vlage

Tijekom procesa igranja, ping-pong od vas zahtijeva vrlo brze pokrete oko stola, što znači da težina ženske obuća za stolni tenis može znatno utjecati na brzinu kretanja. Najbolje lagane tenisice za stolni tenis pomoći će vam da promijenite smjer što je brže moguće bez ikakvih problema. Sljedeća stvar koju trebate uzeti u obzir pri odabiru ženske obuća za stolni tenis jesu tanki potplati. Što su vam stopala bliže tlu, to je manja mogućnost da izvrnete gležanj ili zadobijete druge ozljede prouzročene agilnim pokretima s jedne na drugu stranu. Odabir prozračnog materijala i određivanje razine igre važni su za odabir pravog para cipela. Kada budete bolji u igri i počnete sudjelovati u profesionalnijim natjecanjima, sportska obuća postat će dio profesionalne opreme. Tanki potplat omogućit će bolje prianjanje prilikom igre, međutim, ovaj potplat može funkcionirati samo kada igrate u zatvorenom prostoru ili na mekanim igralištima. Najbolje je da takve tenisice nikada ne nosite kad igrate na betonu jer se mogu oštetiti nakon jednog ili dva seta na takvoj podlozi, a možete se čak i ozlijediti. Ako igrate na otvorenom, bitna je zaštita od vjetra i vlage. Stoga je bitno da obuća za stolni tenis za žene bude otporna na kišu, da se potplat ne kliže kako se ne biste ozlijedili tijekom igre te da vam tenisice budu dovoljno tople kako biste mogli igrati u svako godišnje doba. Osim obuće, pripazite i na to da je i vaša oprema namijenjena igranju na otvorenim prostorima. Samo zato što vam je potrebna obuća za stolni tenis za djevojke koja mora imati tanki potplat, podupirati zglob noge i pritom ne ostavljati trag na terenu, biti napravljena od materijala koji će omogućiti da vam stopalo bude suho i da diše, ne znači da trebate žrtvovati stil. Na ecipele.hr pronaći ćete veliki izbor obuće za stolni tenis za djevojke vrhunskih brendova.

Ženska obuća za tenis – često postavljena pitanja

Ženska obuća za tenis – koju izabrati?

Koju ćete žensku obuću za tenis izabrati, to ovisi o stilu kojim igrate, površini na kojoj igrate i stopalu. Odabir najboljih cipela poboljšat će vašu izvedbu i podići vašu igru na novu razinu! Najpopularnija i uobičajena podloga za teniski teren je tvrda podloga. Ovaj teren je i najzahtjevniji kada je u pitanju izdržljivost potplata. Stoga izaberite žensku obuću za tenis koja ima potplat koji može podnijeti ovu zahtjevnu površinu.

Ženska obuća za tenis – kako je očistiti?

Prije nego što operete cipele, usisajte ih iznutra i izvana nastavkom koji ima četku kako biste uklonili svu prljavštinu ili kamenje iz teško dostupnih dijelova. Kvalitetnu obuću za tenis treba prati ručno mekom četkom i otopinom blagog tekućeg deterdženta i tople vode. Očistite je i isperite običnom vodom. Predlažemo da prije čišćenja ženske obuće za tenis potražite upute proizvođača kako biste bili sigurni da ćete ih očistiti na odgovarajući način.