100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

33 proizvoda

Ženske koturaljke – alternativa rolama

Rolanje je od uvijek bila zanimljiva rekreacija, ali je u posljednjih par godina doživjela veliki povratak, pogotovo u vrijeme pandemije, gdje su ljudi svih godišta koristili dobrobit svježeg zraka i savršenog načina rekreiranja. Osim što je vrlo zabavan, ovaj sport je jedan od najsigurnijih ako se potrudite nositi zaštitnu opremu. Koturaljke pružaju veću sigurnost nego role, pa su zbog toga vrlo rasprostranjene kod male djece i kod osoba starije dobi, pa pružaju određenu alternativu rolama. Ženske koturaljke se uglavnom od muških razlikuju u samom dizajnu, uzorku i boji. Odabir materijala i kroja čizme jedna je od bitnijih stvari kod kupovanja koturaljki. Visoko rezane čizme pružit će vam bolju potporu gležnja, dok niske nude veću brzinu i fleksibilnost samog gležnja. Sintetički materijali su pristupačniji, ali nemaju dugovječnost poput kože. Kotači dolaze s ocjenom tvrdoće od 70A-100A. Mekši kotači su predviđeni za koturanje na otvorenom, a tvrđi za tvrde podloge u zatvorenom prostoru. Manji kotači bit će najbolji ako izvodite razne ekshibicije i brze okrete, jer oni veći su bolji primjerice za vožnju za duže relacije. Graničnici za prste dolaze u 2 stila, podesivi i nepodesivi. Podesivima sami birate visinu koja će odgovarati vašim potrebama, dok nepodesivi ostaju fiksni. Ako kupujete ženske koturaljke za umjetničko koturaljkanje izaberite one koje se vežu vezicama jer ćete tako lakše regulirati čvrstoću koja vam je potrebna za osjet sigurnosti.

Ženske koturaljke za odrasle – stabilna i sigurna vožnja

Da bi osigurali sebi ugodnu vožnju, odaberite one koturaljke koje nisu ni premale ni prevelike, jer će jedino pravi broj cipele dati stabilnost u skočnom zglobu. Ženske koturaljke za odrasle u Europi dolaze u brojevima noge, tako ćete za broj noge 38 birati isti ili pola broja veće koturaljke. Ipak sve ovisi o modelu cipele, pa prvo isprobajte model i uzmite one koje vas ne nabijaju i koje ostavljaju osjećaj ugode na vašim nogama. Ako brinete o stilu onda definitivno morate voditi računa o dizajnu i boji vaših koturaljki. Za siguran odabir tu su ženske crne koturaljke s kojima nećete imati problema s uparivanjem ostatka odjeće isto ćete postići s neutralnom bijelom, dok ružičaste ženske koturaljke su za sve one koje vole otkrivati svoju ženstvenost i ne boje se stilizirati ostatak odjeće s malo boje koja nije svakodnevna.

Retro ženske koturaljke – povratak u prošlost

Na spomen koturaljki uvijek se vratimo mislima u prošlost u davne 70-te i 80-te godine prošlog stoljeća, koje su obilježile zlatno doba disco-koturaljkanja. I danas se možemo vratiti u prošlost odabirom retro koturaljki za žene, dezena koji nas odmah vraća u disko groznicu sa svojim šljokicama ili dijelovima koji svijetle u mraku, poput vezica ili kotača. Srebrene, zlatne, bakrene, neonsko žute, tigrastog uzroka ili ispisane grafitima, kakve god izaberete bit ćete zasigurno u centru pozornosti. Osim što ćete izgledati veoma šik, ne zaboravite na blagodati koje ovaj hobi donosi. Svi oni koji voze koturaljke ojačat će prvenstveno noge, bokove i stražnjicu, pa je savršen za sve one žene koje ne vole teretanu, jer ovdje dobivate tri u jednom, uživanciju, prirodu i savršeno tijelo.

Role i koturaljke: Često postavljana pitanja

Ženske koturaljke – gdje kupiti?

Koturaljke možete kupiti u bolje opskrbljenim trgovinama sportskom opremom. Osim tamo, možete ih pronaći i u online trgovinama, poput Ecipele.hr koje će vas oduševiti svojom ponudom.

Koje ženske koturaljke odabrati?

Ako se bavite više ekshibicionističkim skakanjem i trikovima odaberite one nisko rezane sa manjim kotačima. Dok ako više volite duge vožnje odaberite one visoko rezane sa većim kotačima. Dizajn ovisi o vašem ukusu, pa ako volite retro izdanja bit ćete u samom kriku modne osviještenosti.