100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Proizvodi: 33

Ženske tenisice za nogomet - sigurnost tijekom trčanja po terenu u svim uvjetima.

Sve je više žena, koje vole nogomet i koje ga treniraju. Ženske nogometne tenisice ne razlikuju se samo po boji, uzorku i veličini stopala. Nogometne tenisice dizajnirane za žene, razlikuju se i po visini luka, bočnoj strani stopala i visini pete (ženske nogometne tenisice dizajnirane su da prihvate petu i podupru lukove i prste). Prednji dio ženske tenisice je puno širi u usporedbi s petom, nego što je to kod muških nogometnih tenisica. Zbog različitog oblika ženskog naspram muškog tijela i klinovi kod ženskih nogometnih tenisica su drugačije postavljeni. Žene imaju šire bokove, tako da je drugačije opterećenje u stopalima nego kod muškaraca. U slučaju krivog postavljanja klinova, ili nošenja muških kopački, može doći do metatarzalgije ili uganuća. Isto tako ženske kopačke su dizajnirane po ženskom tijelu, s poboljšanim pristajanjem kod brzih okreta. Kad bi žene nosile muške kopačke s vremenom bi došlo do zamaranja mišića, zbog preopterećenosti mišića u stopalu, što bi moglo dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Ženske nogometne tenisice - stilski i profesionalni modeli poznatih brendova na Ecipele.hr

Prilikom odabira nogometnih tenisica za žene trebate voditi računa da vaša stopala mogu replicirati što prirodnije kretanje. Nosite li kopačke, tijekom dužeg vremenskog razdoblja, koje ne podržavaju vašu težinu ili ne pristaju sasvim obliku vašeg stopala, to će zasigurno utjecati na vašu izvedbu, a i moguće da će dovesti do ozljeda. Eobuwie trgovine donose pregršt izbora, od nogometnih tenisica za djevojčice do malo ozbiljnijih modela za žene. Pronaći ćete veliki izbor kvalitetnih brendova (Nike, Puma, Adidas), trend modela za nogomet na otvorenom ili za nogomet u zatvorenom prostoru.

Nogometne tenisice – za žene koje treniraju ovaj sport i žele se usavršavati

Do nedavno nije bilo razlike u muškim i ženskim kopačkama, bolje rečeno jako malo brendova je proizvodilo ženske kopačke, pa su se žene trebale zadovoljiti onim suprotnog spola, što je često dovelo do bolova u petama igračica. Nisu sve kopačke za sve pozicije iste, svake imaju neke performanse koje ih čine boljima za ulogu koju igrate. Ako igrate kao posljednja linija obrane, vaše ženske kopačke trebaju dobro pijanjanje i zaštićen gornji dio, zbog davanja dugih udaraca u gol i dobivanja više udaraca. Ako ste u obrani, za vas su visoko otporne kopačke sa širokim udarnim područjem. Kod veznih igrača bitno je imati okrugle ili konusne klinove, koji su dobri za brze i efikasne okrete. Ako igrate krilo, potražite kopačke s tankim gornjim dijelom za preciznost, a lagane klinove i tanke potplate za veću brzinu. Napadačima je bitno da imaju kopačke dizajnirane za brzinu, stabilnost i točnost. Trebale bi imati čistu udarnu površinu, lagan gornji dio, a formaciju klinova napravljenu za brze i uske okrete.

Ženske kopačke – Često postavljana pitanja

Koje tenisice za nogomet odabrati?

Ako kupujete nogometne tenisice za dvoranu bitno je da uzmete one koje imaju dobar neproklizavajući potplat. Ako želite igrati na travi ili suhom terenu probajte pronaći tenisice sa oznakom Firm Ground FG, sa deset i više plastičnih čepova ravnomjerno raspoređenih na potplatu, a ako ćete igrati na mokrom terenu potražite oznaku SG ili Soft Ground, koji imaju manjji broj čepova, s time osiguravaju i veću sigurnost, jer prodiru dublje u podlogu.

Gdje kupiti kopačke?

Izbor kopački je danas stvarno velik. Ako ste već isprobali prethodno modele, onda ih slobodno uzmite preko interneta, u protivnom predlažemo da ih isprobate na licu mjesta u trgovini, a u isto vrijeme možete se i posavjetovati sa prodavačem, koji će vam pomoći u odluci.