100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje
Sortiraj prema
Cijena
Veličina
Ponuda
Brand
Boja
Tip kopčanja
Kalup
Proizvodi: 205
Prikaži identifikator verzije

Odaberite odgovarajuće sportske tenisice za trčanje i dizanje utega

Anatomija žene razlikuje se od anatomije muškarca i upravo iz tog razloga nam je, drage dame, potrebna adekvatna sportska obuća koja će nam u potpunosti odgovarati, ali i podržavati naša stopala. Osim u veličinama, jedna od većih razlika između muških i ženskih tenisica je u potplatu. Naime, potplati ženske obuće za vježbanje obično su lakši. Razlog tome leži u činjenici da pripadnice ljepšeg spola uglavnom imaju manje mišićne mase. Isto tako, tenisice za pojedinu vrstu sporta odnosno aktivnosti također se razlikuju po određenim karakteristikama, tako da prilikom odabira odgovarajućih treba pažljiv.

Ženska sportska obuća - za fitnes i teretanu

Važno je spomenuti da je čak i za pojedinu aktivnost u teretani potreban drugačiji model sportskih tenisica. Ženske tenisice za fitnes dizajnirane su tako da u potpunosti podržavaju kretanje stopala; od pete pa sve do prstiju. Isto tako, prikladne su za aktivnosti visokog intenziteta te kao takve odlično podržavaju naglo kretanje u svim smjerovima. Ako se vaše vježbanje u teretani svodi na dizanje utega, potražite onaj model ženske obuće za vježbanje koji ima ravan potplat.

Ženska obuća za trening – smanjite rizik od ozljeda

Od aerobnih aktivnosti pa sve do dizanja utega vaše se tijelo drugačije „kreće“. Za optimalne i sigurne performanse potrebne su vam kvalitetne sportske tenisice koje podržavaju vaše stopalo te u isto vrijeme sprječavaju rizik od ozljeda. Posebno treba spomenuti Reebok ženske sportske tenisice koje su dizajnirane da vam omoguće potpunu slobodu kretanja, ali u isto vrijeme rizik od ozljeda svode n minimum. Bez obzira na to dižete li utege ili izvodite vježbe visokog intenziteta, Reebok obuća namijenjena je upravo za te prigode.

Ženska obuća za vježbanje – za veću stabilnost i slobodu kretanja

Vježbanje je izvrstan način na koji možete upravljati stresom, ali i cijelim vašim organizmom. Zaboravite na sve poslovne, ali i kućne obaveze i priuštite si sat vremena vježbanja koje će vas opustiti i pripremiti za ostatak dana. No, da bi svako vaše vježbanje bilo sigurno, morate imati odgovarajući par obuće za vježbanje koji ne samo da će spriječiti bolove u stopalima i leđima nego će ujedno pridonijeti većoj stabilnosti i slobodi pokreta stopala.

Ženska sportska obuća – najčešće postavljena pitanja

Koju žensku obuću odabrati za fitnes?

Sportska obuća za fitnes odabire se prema vrsti aktivnosti kojim ćete se baviti. Za trčanje su vam potrebe lagane i udobne tenisice koje pridonose stabilnosti i smanjuju rizik od ozljeda. Za aerobno vježbanje idealne bi bile one tenisice koje su obogaćene posebnim tehnologijama poput softfoam ili memory foam, budući da su iste odgovorne za ublažavanje udaraca.

Kako odabrati obuću za teretanu?

Za dizanje utega potražite tenisice koje imaju čvrsti potplat. Iznimno je važno da osjetite tlo pod nogama u pravom smislu riječi. Isto tako, vodite računa o tome da je potplat relativno tanak.

Koja se proizvodna tehnologija primjenjuje u izradi ženske sportske obuće?

Prvenstveno treba izdvojiti EVA tehnologiju. Radi se o mekanom i fleksibilnom materijalu koji se koristi za izradu potplata. To je zapravo pjena, jer nastaje širenjem plastičnog materijala i „hvatanjem“ zraka različite gustoće. Zatim, gotovo svi Asics modeli sportske obuće obogaćeni su GEL tehnologijom koja ublažava udarce na cijelo stopalo. Dynamic Duomax, FlyteFoam Blast i 3D space samo su još neke koje svako iskustvo vježbanja čine sigurnim.

Koju žensku sportsku obuću odabrati za trening na otvorenom?

Ako planirate vježbati na otvorenom, odabir adekvatne obuće ovisi o vrsti aktivnosti kojom se bavite. Ako je riječ o trčanju, odaberite lagane i savitljive tenisice koje ublažavaju udarce.