100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

325 proizvoda

Muška obuća za trail trčanje – posebna obuća za hrabre muškarce

Trail, ili terensko trčanje, odličan je oblik fizičke aktivnosti koji zahtijeva posebnu pripremu i spremnost, ali i odgovarajuću opremu kako bi se izbjegle nepotrebne ozljede. Trail utrke mogu trajati dugo vremena, neke čak i cijeli dan, tako da je kvalitetna priprema nužna, a kada je riječ o opremi, na prvom su mjestu definitivno vrhunske tenisice. Muška obuća za trail trčanje ima posebno dizajniran potplat koji odlično prianja različitim terenima na koje se može naići tijekom trčanja po prirodi, a i sprječavaju prodiranje vode u obuću kako bi stopalo bilo suho cijelo vrijeme. Proteklih je godina trail trčanje postalo vrlo popularno jer uz pozitivan utjecaj na fizičko zdravlje, ima i blagotvoran utjecaj na dobro raspoloženje o obzirom na to da se provodi vrijeme u netaknutoj prirodi.

Odaberite odgovarajuću mušku obuću za trail trčanje – na što obratiti pažnju?

Kada odabirete mušku obuću za trail trčanje prvo obratite pažnju za koje je vremenske uvjete predviđena. Naime, obuća za trail trčanje dostupna je u cjelogodišnjim modelima, ali i onima i onima za topliji i hladniji dio godine. Ako nosite model predviđen za toplije vrijeme kada je vani hladno, postoji opasnost od pretjeranog hlađenja, a u slučaju da ste uzeli model za zimsko doba i nosite ga tijekom vrućeg razdoblja, neminovno će doći do pretjeranog znojenja. Nadalje, obratite pažnju na potplat. Potplati za zahtjevne terene razlikuju se od onih terena koji nemaju puno korijenja i sličnih prirodnih prepreka. Na kraju, kada ste odabrali svoj idealan par obuće za trail trčanje i nakon što ste ih nosili određeno vrijeme, pripazite da je i dalje odgovarajuće kvalitete. Redovito ju održavajte i prozračujte, a ako postoji takva mogućnost, nakon svakog dugotrajnog nošenja izvadite uložak kako bi se i on dobro osušio. No, bez obzira na navedeno, dobro je poznato da se sva obuća s vremenom troši, a posebice ona koja se izložena zahtjevnim uvjetima, što trial trčanje zasigurno je. Blato, voda, mnogo prijeđenih kilometara, sve to utječe na obuću, i nakon određenog vremena i kilometara ju je jednostavno potrebno zamijeniti novom jer na taj način možete spriječiti potencijalne ozljede.

Muška obuća za trail – širok izbor modela od renomiranih proizvođača na ecipele.hr

Najpoznatiji svjetski proizvođači sportske opreme nude vam različite modele obuće za trail trčanje, zahvaljujući čemu možete pronaći onaj idealan za sebe. Osim što možete birati način vezanja tenisice, možete birati ukupnu visinu, ali i materijal izrade, ovisno o tome u kojim ih okolnostima i vremenskim uvjetima planirate nositi. I na kraju, možete birati i željenu boju kako biste ih mogli uskladiti s ostatkom svoje modne kombinacije za trail.

Muška obuća za trail trčanje – često postavljana pitanja

Koje muške cipele odabrati za trail trčanje?

Mušku obuću za trail potrebno je odabrati prema terenu po kojem ju planirate nositi, ali ovisno i o vremenskim prilikama. Naime, dostupni su posebni modeli predviđeni za blatne, mokre i skliske terene, a naravno i oni za suhe i kamenite – sve ovisi o vrsti potplata.

Muška trail obuća – gdje kupiti?

Obuća za trail prodaje se u prodavaonicama sportske opreme, ali i u trgovinama obućom, kako onima fizičkima, tako i onima na internetu. No, kod obuće za trail, važniji je proizvođač i model obuće od toga hoćete li ju kupiti u specijaliziranoj prodavaonici ili internetskoj trgovini.