100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 46 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

29 proizvoda

Kopačke za umjetnu travu – vrhunska udobnost nošenja

Umjetna trava na najbolji mogući način simulira prirodnu travu u bilo kojem okruženju, zbog čega se do sada često koristila i još uvijek se koristi, na brojnim poznatim svjetskim nogometnim stadionima. Ako gledamo iz udaljenosti, umjetna trava izgleda gotovo identično kao prirodna, međutim, razlike su itekako prisutne. Umjetna trava ima „hrapaviju“ površinu od prirodne trave, što znači da ako padnete ili ukližete, veća je vjerojatnost da ćete proći s više ogrebotina. Dakle, zbog drugačije strukture umjetne trave, za igranje nogometa na takvoj površini potrebne su adekvatne sportske tenisice odnosno kopačke izrađene od posebnog materijala dovoljno „izdržljivog“ da podnese teže uvjete igre.

Tenisice za umjetnu travu – za najbolji uspjeh

Na tržištu postoje i klasične sportske tenisice namijenjene za igranje nogometa na umjetnoj travi. Budući da je riječ o nešto tvrđoj površini za razliku od prave trave, tenisice su dodatno obogaćene raznim proizvodnim tehnologijama. Uglavnom su izrađene od visokokvalitetnih sintetičkih materijala, a za neke se modele koristi i prava glatka koža, što ih čini posebno izdržljivima. Bitno je spomenuti da su ulošci promjenjivi tako da ih po potrebi možete izvaditi i oprati. Dolaze u raznim modelima i dizajnima; birajte između klasičnih crnih, plavih ili sivih tenisica, a ako želite življe boje, za vas su kao stvorene narančaste, žute, crvene ili ružičaste tenisice u kombinaciji s ostalim bojama.

Kopačke – izdržljive i udobne tenisice za igru

Tenisice za nogomet, tzv. kopačke, izrađuju se od visokokvalitetnih materijala koji ih čine izdržljivima i otpornima ne samo na vremenske (ne)prilike nego i na udarce te ogrebotine. Kako bi svaki vaš korak bio siguran, kopačke su dizajnirane na način da vam pružaju maksimalnu zaštitu i udobnost tijekom šprinteva, iznenadnih promjena smjerova, tijekom izvođenja udaraca i tako dalje. Gornji dio ove obuće dodatno je ojačan šavovima kako bi podržavao sve vaše kretnje te osigurava optimalnu površinu za upućivanje udaraca. U isto su vrijeme dovoljno fleksibilne i čvrste, a pomični „jezik“ i vezice omogućuju vam da ih u potpunosti prilagodite vašim potrebama.

Kopačke za umjetnu travu – najčešće postavljena pitanja

Kako su izrađene kopačke za igranje nogometa na travnjaku?

Ovakve se kopačke namijenjene za igru na travnjaku izrađuju posebnom tehnologijom koja omogućuje ugradnju čepova odnosno vijaka u sami potplat s ciljem stvaranja neklizajuće površine te sprječavanja proklizavanja na navedenom terenu. Kopačke se nadalje razlikuju prema konkretnoj površini na kojoj se nogomet igra; može biti riječ o kopačkama za suhu i tvrdu površinu, za blatnu i mokru površinu te umjetnu površinu.

Kao čistiti i održavati kopačke?

Redovnim čišćenjem kopački produžit ćete njihov životni vijek. Sve što trebate učiniti je odstraniti eventualni ostatak blata, a zatim nježno prebrisati kopačke mokrom krpom. Nikako ne koristite abrazivna sredstva; blagi deterdžent za pranje suđa bit će dovoljan.

Kako odabrati veličinu kopački?

Kopačke bi u pravilo trebale dobro i čvrsto pristajati uz stopalo. Ako su vam prevelike, postoji rizik od ozljeda. Prilikom kupovine kopački imajte na umu to da će se gornji dio malo rastegnuti s vremenom, a uložak „stanjiti“. Međutim, ako vas brine to da biste mogli nažuljati prste, svakako odaberite model za pola broja do broj veći od onog koji trenutno nosite.