Proizvodi: 57
Prikaži identifikator verzije

Kopačke cipele za djecu - kakve su to cipele i u čemu se razliku od cipela za mali nogomet i za travnjak?

Dječje stopalo se stalno razvija, raste zato je potrebno svake godine kupiti barem po jedan par novih kopački za djecu. Zbog toga proizvođači pokušavaju držati cijene cipela kopački za djecu razumnima. Mnoge značajke kopački za odrasle osobe nisu dodane onima dječjima, ali ako i jesu korišteni su puno jeftiniji materijali, koji omogućavaju i manju cijenu proizvoda. Kopačke razlikujemo prema podlozi na kojoj se igra nogomet, pa nogometne cipele kopačke za dvoranu ili mali nogomet, slične su svakodnevnim uličnim tenisicama no nisu namijenjene za šetanje gradom već isključivo za mali nogomet. Potplat im je napravljen od nazubljene gume u svrhu sprječavanja proklizavanja, a u odnosu na one za travnjak potplat je ravan odnosno bez klinova. Cipele kopačke za djecu za vanjski nogomet obvezatno moraju imati klinove, a tvrdoću podloge birajte prema oznakama kopački. SG je za blatnjav i mokri teren, dakle meko tlo. FG je za travnatu površinu, HG za tvrdo tlo, sušenu travu i polje, AG za umjetnu travu, a za dvoranu i tvrdi teren birajte oznaku AKA indoor.

Kopačke s klinovima za djecu – specijalizirana sportska obuća za nogomet

Kada idete u trgovinu kupiti svome djetetu kopačke s klinovima, obvezatno recite djetetu neka ih isproba zajedno s čarapama, štitnicima za potkoljenicu ili steznicima za gležnjeve, dakle cjelokupnom opremom s kojom ide na trening. Kopačke bi trebale vašem djetetu biti kao srasle s nogom, dakle ne bi ih trebali uopće osjećati. Prije svega držite se udobnosti, ne dizajna. Slobodno kupujte online ako ste već prije imali isti model nogometnih tenisica, ako niste otiđite u trgovinu zajedno s vašim mališanom i isprobajte ih na licu mjesta, a potom ih kupite online. Kopačke s klinovima za djecu specijalizirana su sportska obuća samo za nogomet, koju je dovoljno nakon treninga oprati od blata, provjetriti, staviti novinski papir da sačuvate oblik kopače, koje će tako duže trajati.

Pronađite markirane nogometne cipele za djecu u širokom asortimanu na Ecipele.hr

Jedne od najpopularnijih marki za ovaj sport su Nike i nogometne kopačke adidas. Kada birate modele marke adidas imajte na umu da su njihovi modeli malo uži, osobito na području oko prstiju, zato pristaju onima užeg stopala, ali bez probe nećete moći ocijeniti koliko su vam uske ili široke. Nogometnu tenisicu je potrebno prvo isprobati da bi mogli drugi puta naručiti ju online. Iznenadit će vas koliko opcija dizajna, boja i marke poput Nike, adidas, New Balance, Sprandi ili Puma nudi online trgovina Ecipele.hr. Osim što su izrazito lagane i napravljene od vrhunskih materijala, tenisice ovih marki prate modne trendove, a možete ih pronaći na čestim popustima. Što više reći, nego požurite dok ih još ima!

Kopačke – Često postavljana pitanja

Cipele kopačke za djecu – Što je to?

Nogometne cipele su one sportske tenisice koje se koriste za unutrašnje prostore poput dvorane. Potplat takvih nogometnih cipela je ravan bez klinova, ali s nazubljenim potplatom uglavnom u obliku saća, koji sprječava proklizavanje i drži sigurni korak.

Klinovi s vijcima ili bitvama – Što odabrati za dijete?

Postoji nekoliko različitih vrsta klinova, a odluku koje kupiti trebate donijeti na temelju podloge na kojoj vaše dijete igra. Promjenjive klinove birate za mekane i mokre terene, oni nisu savršeni jer ne raspodjeljuju težinu adekvatno po tabanu, što znači da može doći do žuljeva i bolova. Za dječja stopala preporučujemo klinove s oštricom jer njihova konfiguracija daje najveći omjer kontakta s površinom, što je dobro za meka stopala koja još rastu.