Obuća za tenis – koji model odabrati za dinamičnu igru?

Odgovarajuća sportska obuća ne samo da vas štiti od eventualnih ozljeda i nezgoda nego u isto vrijeme povećava vaš sportski uspjeh. Odabir odgovarajuće obuće za tenis od presudnog je značaja ako tražite sigurnost, stabilizaciju i dinamičnu igru. Ako običavate igrati tenis u dvorani na parketu, potražite tenisice s glatkim i ravnim potplatom koje osiguravaju maksimalnu fleksibilnost pokreta. One se kreću sa svakim vašim korakom te omogućuju dinamičnu igru. Obratite pažnju na materijal od kojeg su tenisice izrađene. Prozračno mrežasto gornjište sprječava znojenje budući da se sva vlaga otpušta prema van. Također, ne treba zaboraviti niti na smanjeni rizik od ozljeda i kožnih iritacija.

Muške tenisice za tenis i vrsta podloge

Prilikom odabira odgovarajuće obuće za tenis obratite pažnju na to je li model koji vam je zapeo za oko prikladan za igranje na, recimo, zemljanoj površini. Nisu sve tenisice za tenis identične; prvenstveno se razlikuju po potplatu koji može biti više ili manje „izrezan“; potplat u obliku riblje kosti idealan je za igranje na vlažnom zemljanom tlu, dok su recimo tenisice s glatkim i ravnim potplatom najprikladnije za igranje tenisa u zatvorenim dvoranskim prostorima. Općenito govoreći, za igru na otvorenom terenu najbolje su tenisice izrađene od visokokvalitetne tkanine s dodatnom membranom koja pruža optimalnu zaštitu od vjetra te ujedno odvodi vlagu sa stopala.

Muške tenisice za igranje tenisa – za maksimalnu stabilnost

Kupovina tenisica za trčanje nikad se ne bi trebala svoditi na slučajan odabir, zato uvijek birajte mudro. Ovakva obuća izrađuje se od visokokvalitetnih materijala koji su zaslužni za optimalnu cirkulaciju zraka i „slobodno disanje kože“. Potražite model koji dodatno podupire zglobove te osigurava maksimalnu stabilnost čak i tijekom naglih pokreta. Stoga, što još čekate? Uložite u kvalitetnu obuću za tenis i uživajte u vrhunskoj udobnosti i vašoj najboljoj igri! Naposljetku, tijekom igranja tenisa za vrijeme toplih sunčanih dana, posljednji i jednako toliko važni sportski dodatci su zasigurno sunčane naočale i šilterica. Ne dopustite da vas zaslijepi sunce, stoga na Ecipele.hr potražite muške kape sa šiltom koje možete nositi svaki dan.

Obuća za tenis – najčešće postavljena pitanja

Koju obuću za tenis odabrati?

Vrsta potplata igra veliku ulogu prilikom odabira adekvatne obuće za tenis. Loše odabrana obuća otežava kretanje po terenu, a u isto vrijeme može unazaditi vaš uspjeh. Odaberite one tenisice koje se kreću sa svakim vašim korakom. Pobrinite se da budu lagane, fleksibilne i otporne na proklizavanje.

Koji modeli obuće za tenis imaju najudobniji potplat?

Najudobniji potplat zasigurno imaju oni modeli obuće namijenjeni za igranje tenisa u zatvorenim prostorima poput dvorana. Riječ je o relativno tankom, ali iznimno fleksibilnom i udobnom potplatu koji je dodatno obogaćen memory pjenom ili nekom drugom proizvodnom tehnologijom koja osigurava maksimalnu udobnost.

Koje tenisice za tenis najviše ublažavaju udarce?

Za igranje tenisa na tvrdim betonskim površinama potražite tenisice koje će ublažiti svaki udarac odnosno svaki vaš doskok. Takve su, primjerice, Diadora S. Challenge tenisice obogaćene s čak četiri proizvodne tehnologije kao što su CCB, EVA, Non-Marking te SuprellTech koje, osim stabilnosti, potiču pravilno držanje tijela.