Brendirane vezice – pogledajte komplete na Ecipele.hr

Iako se možda na prvi pogled ne čini tako, kvalitetne vezice za cipele neophodan su dio svakog para obuće. Naime, kada kupimo obuću na vezanje, uz nju dobivamo i vezice, koje se, nakon dugotrajnog nošenja ili zbog vremenskim uvjetima kojima su izložene, mogu oštetiti ili čak i puknuti. U tom slučaju, moguće ih je zamijeniti odgovarajućim parom novih vezica, zahvaljujući čemu cipele opet možemo neometano nositi. Odabir novih i kvalitetnih vezica, na primjer AKS vezica, nije zahtjevan ako znamo gdje ih tražiti – a bogata je ponuda dostupna na ecipele.hr.

Elastične vezice – kompleti vezica koje se isplati staviti

Elastične vezice odličan su izbor za sve ljubitelje sporta jer čvrsto drže nogu cijelo vrijeme nošenja obuće, i nije potrebno gubiti vrijeme na ponovno vezanje obuće. Vezice koje se ne vežu se vrlo jednostavno postavljaju na sve vrste obuće, a posebno su prilagođene za tenisice i gojzerice te druge modele cipela za planinarenje i slobodno vrijeme. Moguće ih je stegnuti na željenu duljinu uz pomoć plastičnog mehanizma, a dostupne su u različitim bojama, zahvaljujuće čemu ih je moguće vrlo jednostavno uskladiti s obućom na koju ih stavljate.

U boji, smeđe, crne vezice – uz što pašu?

Kada je riječ o boji vezice, nepisano je pravilo da elegantniji modeli cipela trebaju imati vezice boje cipele, na primjer, svečane crne cipele na vezanje trebaju imati vezice crne boje. No, kada su u pitanju tenisice, gojzerice i druga obuća koja se nosi u prilikama koje nisu službene (u slobodno vrijeme, tijekom sportskih aktivnosti, ali i za odlazak u školu ili na predavanje), tada izbor boje vezica u potpunosti ovisi o vama. Na primjer, pojedinim se ljudima sviđa kada su vezice drugačije boje od boje obuće, a neki vole kada su vezice na svakoj tenisici druge boje (posebice se to sviđa djeci i mlađima). Naravno, vezice u boji odlično se kombiniraju uz ležerne modne kombinacije koje mogu uključivati traperice, trenirke i sličnu odjeću za slobodno vrijeme, dok su crne i smeđe vezice, koje se isto mogu kombinirati uz navedeno, ipak prvi izbor u modnim kombinacijama u elegantnijim i profesionalnijim situacijama.

Vezice za cipele – često postavljana pitanja

Kako se stavljaju vezice u cipele?

Stavljanje vezica u cipele vrlo je jednostavno. Iako postoji nekoliko različitih načina postavljanja vezica u cipele, postoji jedan jednostavan trik koji možete upotrijebiti ako želite da su vam vezice u obje cipele postavljene na jednak način. Naime, ako su vam vezice na cipelama pukle ili ih jednostavno želite zamijeniti novima, izvadite vezicu iz samo jedne cipele i dok uvlačite novu, pogledajte na koji je način stavljena ona koju još niste izvadili. Kada ju uvučete, tek onda izvadite staru vezicu iz druge cipele i zamijenite ju novom, isto gledajući kako je stavljena u onoj cipeli na kojoj ste već zamijenili vezicu. Ako pak tražite inspiraciju za stavljanje vezica u cipele, potražite ju na internetu, gdje vrlo jednostavno možete pronaći mnoštvo različitih vodiča kako staviti vezice u cipele.

Kako zavezati vezice?

Ako ne znate kako zavezati vezice, ili to želite naučiti svoje dijete, zapamtite da vježba čini čuda. Na internetu možete pronaći jednostavna objašnjenja vezanja vezica, a ako nikako ne uspijevate, pokušajte prvo naučiti vezati vezice na cipeli koju niste obuli, i nakon što to savladate, onda vježbajte na cipeli koja je obuvena na nogu.