100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

Kalupi za cipele - najbolje rješenje za udobnu obuću

Preko dana nam se svima znoje stopala, što zbog određenih zdravstvenih razloga, što zbog posla koji obavljamo. Koža i podstava cipele upijaju svu tu vlagu. Vlaga s vremenom uzrokuje truljenje podstave i smrad, ali i pucanje kože što je naposljetku glavni razlog zašto će cipele ponovno završiti u smeću. Potrebna vam je adekvatna zaštita za obuću koja će je „držati“ u pravilnom obliku. Sukladno tome, podstava i unutrašnjost cipele pravilno će se sušiti i vlaga će u kratkom roku ispariti te neće doći do mehaničkih oštećenja na koži. U tu svrhu predstavljamo vam drvene kalupe za cipele koji, osim što održavaju odgovarajuću veličinu cipele, upijaju vlagu i suše podstavu kako bi vaš omiljen model trajao godinama.

Kalupi za cipele – za održavanje odgovarajuće veličine cipela

Dok se neki muškarci pitaju ima li smisla trošiti novac na ove drvene kalupe, drugi su itekako svjesni toga da je riječ o neizostavnom „alatu“ za održavanje i očuvanje omiljenog para formalne obuće. Kalupi za cipele ponajprije ih „drže“ u ispravnom obliku, tako da će se, kad ih izujete, izravnati gornjište i bočni dio te podstava. Zaboravite na osjećaj pritiska u palčevima ili na području pete. Nabavite adekvatne kalupe za cipele i neka svaki vaš korak bude udoban i lagan. Bez obzira na to što mislite da se vaša stopala neznatno znoje, ipak vam je potrebna odgovarajuća zaštita od razvoja plijesni i neugodnih mirisa u vašoj obući. Čarape djeluju kao prepreka između cipele i vaših stopala, međutim, koža i podstava upijat će svu vlagu koju stopala otpuštaju. Iz tog razloga savjetujemo vaš još jednom da razmislite o drvenim kalupima koji upijaju vlagu i produžuju životni vijek vaše omiljene obuće.

Drveni kalupi za cipele – brzo upijanje vlage

Ovi „alati“ za održavanje cipela izrađuju se od kvalitetnog drveta poput, primjerice, cedrovine. Cedrovina upija vlagu i minerale koji su se nakupili u koži tijekom svakodnevnog nošenja. Spomenuta vrhunska karakteristika drveta osigurava to da prirodna koža ostane netaknuta. Osim vlage, drveni kalupi za cipele eliminiraju i miris koji dolazi s njom. Ako vam je poznat miris cedrovine, onda vam je jasno da ćete svakoga jutra uživati u svježini, a vašim će stopalima biti zajamčena sigurna zaštita od gljivica i bakterija koje inače rastu u toplim i vlažnim uvjetima.

Napinjači za cipele – za sprječavanje skupljanja preko zime

Kvalitetne formalne i elegantne cipele mogu biti itekako skupe, no ako ih pravilno održavate, mogu trajati godinama. Zahvaljujući adekvatnim kalupima za cipele one će i nakon nekog vremena izgledati kao onda kada da ste ih prvi puta izvadili iz kutije. No, što u slučaju kad je potrebno spriječiti skupljanje obuće tijekom hladnih zimskih mjeseci? U tu svrhu potrebni su vam tzv. napinjači za cipele. Napinjače možete u potpunosti prilagoditi veličini vaše obuće, tako da neće doći do neželjenog skupljanja materijala. Dakle, zahvaljujući većem broju umetaka veoma lako i jednostavno možete rasteretiti točke pritiska i svako jutro uskočiti u vaše udobne cipele.

Kalupi za cipele - najčešće postavljena pitanja

Kako odabrati kalup za cipele?

Kalupi za cipele odabiru se prema konkretnom modelu obuće, no, potrebno je odabrati kalup odgovarajuće veličine, koji će se, kad se stavi u cipelu, dovoljno rastegnuti da „zagladi“ eventualne nabore na koži.

Gdje mogu kupiti kalupe za cipele?

Kalupe za cipele možete kupiti u gotovo svim trgovinama koje prodaju obuću. Osim toga, potražite ih i u sportskim trgovinama. Bitno je spomenuti da ih možete pronaći i online; ondje vas očekuje najveći izbor. Posjetite Ecipele.hr i odaberite drveni kalup od cedrovine za vaše nove cipele.

Kada koristiti kalupe za cipele?

Kalupe za cipele možete koristiti nakon svakog radnog dana kako bi upili eventualnu vlagu iz kože i podstave. Osim toga, iznimno su korisni i praktični ako uslijed višesatnog stajanja ili sjedenja imate otečene noge. Kad dođete kući u cipele postavite adekvatne kalupe zahvaljujući kojima će vaša obuća ponovno postati udobna.