100 dana za besplatnan povrat
pogledaj detalje
Besplatna dostava za narudžbe preko 50 € (za plaćanje unaprijed)
pogledaj detalje

51 proizvoda

Pobrinite se za sigurnost – kupite biciklističku kacigu za dijete!

Vožnja biciklom prekrasna je aktivnost na otvorenom, i vrlo često cijele obitelji sudjeluju u njoj. No, budući da se ipak tijekom bicikliranja sudjeluje u prometu s drugim vozilima, potrebno je obratiti posebnu pozornost na sigurnost tijekom vožnje. Upravo je zato vrlo važno nositi biciklističku kacigu kada ste na prometnicama u kojima ima mnogo sudionika kako biste bili zaštićeni u slučaju opasnosti. Ovo je posebno važno kada su u pitanju djeca. Biciklističke kacige za dijete, ali i one za odrasle,izrađene su od vrlo laganih, a istovremeno čvrstih materijala koji štite osjetljivu dječju glavu od ozljeda do kojih može doći uslijed pada s bicikla. Neovisno o tome uči li vaše dijete tek voziti bicikl, ili je već steklo određeno iskustvo, vožnja bicikla uvijek je puna nepredvidljivih situacija koje ne možemo izbjeći. No, ono na što možemo utjecati jest da se osiguramo u najvećoj mogućoj mjeri, i upravo je kaciga za bicikl ono što daje svakoj vožnji biciklom tu dodatnu razinu sigurnosti i zaštite.

Biciklističke kacige – razne veličine i boje

Biciklističke kacige za djecu dostupne su u širokom spektru različitih boja i veličina, zahvaljujući čemu će vaše dijete vrlo jednostavno pronaći onu koja će mu idealno pristajati, jako mu se svidjeti, ali i koju će rado nositi. Biciklističke kacige za djevojčice dostupne su u bojama koje rado biraju djevojčice, poput ružičaste, dok će dječaci moći birati među modelima u plavoj, zelenom i drugim bojama. Pojedini modeli ukrašeni su i zanimljivim printevima i ukrasima, zbog čega će se posebno svidjeti djeci. Ženske biciklističke kacige i muške biciklističke kacige u osnovnom se razlikuju samo po boji, dok su im ostale karakteristike vrlo slične. Zahvaljujući kvalitetnim materijalima izrade, biciklističke su kacige vrlo lagane i jednostavno se prilagođavaju svakoj veličini i obliku glave, zbog čega je njihovo nošenje iznimno ugodno. Trakice na donjem dijelu kacige omogućavaju jednostavno kopčanje i savršeno prianjanje, zahvaljujući čemu ćete vrlo vjerojatno zaboraviti da ju uopće imate na glavi.

Biciklističke kacige u pogledu propisa

Bez obzira na to gdje vozite bicikl, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, svi mlađi od 16 godina za vrijeme vožnje bicikla moraju na glavi imati pričvršćenu biciklističku kacigu. Prema ovome, kacigu za bicikl nećete staviti svome djetetu samo zbog zaštite i sigurnosti, već i zato što je to zakonska obaveza. Biciklističke kacige za djevojčice, kao i one za dječake zaštiti će vaše dijete, a raspoložive su u različitim modelima i bojama, među kojima će biti vrlo jednostavno odabrati onu idealnu za sebe.

Biciklističke kacige – često postavljana pitanja

Koju biciklističku kacigu odabrati?

Udobnost i sigurnost trebaju biti dva osnovna čimbenika na koja obraćate pažnju kada birate biciklističku kacigu. Kvalitetna kaciga proizvedena je od izdržljivih i laganih materijala, a zaštitit će vas u kritičnim situacijama.

Kako odabrati veličinu biciklističke kacige?

Veličina biciklističke kacige bira se prema opsegu glave, a mnogi se modeli mogu prilagođavati s unutarnje strane kako bi idealno pristajali. Uzmite u obzir da vam kaciga ne smije biti tijesna jer ćete tijekom hladnijeg razdoblja u godini ispod nje trebati nositi podkapu.